GPS povukao člana GIK-a i negiraju da su za N1 uporedili Pazarce sa fotografije sa Belivukom

Na preskonferenciji Građanskog pokreta Sandžaka, Edin Zečirović je iznio optužbe o, kako je rekao, nepravilnostima u izborima i manipulaciji izbornim materijalima. Kritikovao je rad GIK-a  kao pristrasan i pod utjecajem SDP-a, te optužio Sandžačku demokratsku partiju za izazivanje haosa na njihovom skupu i spinovanje informacija o medijima.

“Bilo je nekakvih spinovanja, odnosno pokušaja importiranja da sam ja nazvao ljude sa neke slike Belivucima. Ne, nije se odnosilo uopšte na te ljude koji su na slici da sam njih pomenuo u kontekstu Belivuka, već na one koji su se tamo okupili pod plaštom nekakvih navijačkih grupa,” izjavio je Zečirović. Izrazio je spremnost da se suprotstavi svim oblicima pritisaka, uključujući i krivičnim prijavama radi zaštite, kako je rekao, izborne volje građana. Građanski pokret Sandžaka je povukao svog člana iz Gradske izborne komisije kao znak protesta. GPS  je donio Odluku da uputi zahtjev za ponavljanje kompletnih izbora na teritoriji Novog Pazara. “Nas više ne zanimaju nikakve procedure koje će fingirati SDP-ova izborna komisija. Jedina legitimna stvar koja može da se desi jeste raspisivanje novih izbora na teritoriji Novog Pazara i ono na što ćemo insistirati u narednom periodu jeste to,” izjavio je Zečirović.

Istakao je promjene u Zakonu o lokalnim izborima iz 2022., koje utječu na raspodjelu mandata. Sumnja u brzo formiranje vlasti u Novom Pazaru od strane SDP-a, zbog tenzija između SNS-a i SPS-a na državnom nivou i prisustva SPS-ovog odbornika u lokalnoj koaliciji. Zečirović vjeruje da srpski predstavnici neće podržati konflikte unutar bošnjačke zajednice.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO