Grad izgrađuje dva nova mosta

Novi Pazar – Grad Novi Pazar raspisao je javne nabavke za izradu elaborata i projektne dokumentacije za rekonstrukciju mosta preko reke Raške u centru grada, kao i izgradnje novog mosta kod zgrade “Lepa Brena”, saznaje radio Sto plus.

Projektom rekonstrukcije mosta u centru grada, pored sanacije brojnih oštećenja, predviđeno je i proširenje za skoro tri metra, tako da će ukupna širina mosta sa po dve kolovozne i pešačke staze biti tačno 15 metara.

“Zbog estetskih i zahteva Zavoda za zaštitu spomenika bočne strane mosta bile bi urađene od lomljenog kamena, kao rečno korito, dok bi ograda bila napravljena od zidanog kamena i metala”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji u koju je naš radio imao uvid.

Javna nabavka za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju ovog mosta otvorena je do 18. februara.

U budžetu Novog Pazara za ovu godinu planirano je 13 miliona dinara za sanaciju mosta u centru grada.

Gradska uprava raspisala je i tender za izradu elaborata i projektne dokumentacije za izgradnju mosta kod Lepe Brene, u neposrednoj blizini pešačkog mosta koji je oštećen u poplavama u proleće 2013. godine.

Novi most neće biti samo namenjen pešacima jer će imati i dve kolovozne trake širine po 2,3 metra, kojim bi se povezale leva i desna obala Raške i rasteretio saobraćaj kod zelene pijace.

Projektom bi trebalo da se obuhvate i pristupne saobraćajnice, kao i sanacija rečnog korita i pešackih staza koje su oštećene izlivanjem Raške u ranijim poplavama.

Za ove radove, Grad je predvideo 30 miliona dinara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO