Grad Novi Pazar ispunio obećanje – na sednici Gradskog veća doneta odluka o umanjenju iznosa poreza na imovinu

Odlukom Gradskog veća, porezi na imovinu na području Grada Novog Pazara biće značajno umanjeni. Tako će porezi na poljoprivredno i šumsko zemljište u V zoni biti umanjeni za 40%, dok će u VI i VII zoni biti umanjeni za čak 50%.

Osim ovih smanjenja, značajna smanjenja biće izvršena i u obračunima za građevinsko zemljište, poslovni i stambeni prostor i to u svim zonama. „Želja da se naši građani lakše bore sa tranzicijom u kojoj se ova zemlja našla, vodila nas je do toga da u rekordno kratkom roku, uz zalaganje svih organa grada, ispunimo obećanje i donesemo odluku o manjim porezima.“, izjavio je član Gradskog veća Mirsad Jusufović.

On je naglasio će ovom odlukom gradski budžet biti umanjen za 40 miliona dinara, što direktno uzrokuje manje novca za održavanje puteva, škola i komunalnih delatnosti. Pozvao je sve građane da redovno plaćaju poreze na imovinu kako se ne bi nagomilavale kamate kako je to zakonom predviđeno. Komentarišući ovu odluku, većnik Tihomir Ratković je izjavio da je ova odluka posledica brige gradske vlasti o životu građana, kao i da će grad uvek biti spreman da odgovori na probleme grašana.

U cilju zaštite pešaka, a naročito dece u saobraćaju, Gradsko veće je pokrenulo inicijativu da se na putu M22, na raskrsnici iznad stadiona u Šutenovci izradi saobraćajna signalizacija i fizički usporivači saobraćaja kako bi podigla bezbednost građana.

Na ovoj sednici usvojen je rebalans budžeta kojim su obuhvaćene izgradnje tri potporna zida u ulicami Zenuna Haskovića, i u naseljima Svojbor i Blaževo. Takođe u Blaževu će biti izgrađena sva potrebna infrastruktura za novonastale ulice.

Jedna od tačaka ove sednice bilo je i imenovanje novih članova Saveta za saobraćaj. Zadatak ojačanog Savet biće da izvrši uticaj na Saobraćajnu policiju kako bi gorući problem u saobraćaj Novog Pazara bili rešeni. Kako je rekao Jusufović, Savet za sabraćaj je jedini mehanizam koji grad ima da bi mogao da utiče na stanje stanje saobraćaja u gradu.

izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO