Grad spremno dočekuje zimu

Novi Pazar – Spremnost zimskih službi i javnih preduzeća, privrednih društava i drugih pravnih lica značajnih za održavanje putne infrastrukture na teritoriji grada bila je primarna tema na zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije .

Analiza stanja podrazumevala je razmatranje resursa sa nekoliko aspekata među kojima su najvažniji: rasploživost kapacitetima, brojnost, stanje i ispravnost mehanizacije, stanje zaliha soli i upoznavanje sa planovima zimskog održavanja puteva.

„Na osnovu uvida u izveštaje javnih preduzeća i drugih nadležnih subjekata za postupanje u zimskim uslovima, štab je došao do zaključka da ćemo spremno dočekati predstojeći period. Uz dobru koordinaciju službi i članova Štaba za vanredne situacije, pred nadolazeću zimu nema razloga za bojazan u bilo kom segmentu“, rekao je po okončanju zasedanja Naser Crnovršanin, načelnik Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Grada Novog Pazara.

U svrhu što efikasnijeg rada i ispunjenja postavljenih zadataka pred nastupajuću zimsku sezonu na sednici je formiran stručno – operativni tim za rukovođenje snagama i sredstvima , kao i pravovremeno reagovanje u zimskim uslovima rada na terenu.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO