Gradonačelnici Smedereva ponovo 15 meseci zatvora

Viši sud u Smederevu ponovo je danas osudio na 15 meseci zatvora gradonačelnicu Smedereva Jasnu Avramović zbog optužbi da je kao lekar u više navrata primila mito od pacijenata.

Sudsko veće sudije Dragoslava Milanovića je utvrdilo da je Avramovićeva omogućila pojedinim pacijentima sticanje nelegalnih penzija, a za uzvrat primila novac i počinila krivično delo primanje mita u produženom trajanju, preneo je portal sdcafe.rs.

Jasna Avramović osuđena je prvobito sredinom 2014. godine pred Višim sudom u Smederevu na kaznu zatvora u trajanju od 15 meseci zbog primanja mita dok je bila načelnica infektivnog odeljenja smederevske bolnice.

Nakon žalbe Avramovićeve, u septembru prošle godine Apelacioni sud u Beogradu poništio je prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje sudiji Dragoslavu Milanoviću.

Avramovićeva opet ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu, koji će ovog puta morati da donese pravosnažnu presudu.

Avramovićeva se tereti da je od 1998. do 2001. godine kao službeno lice – lekar infektolog, načelnik Infektivnog odeljenja ZC „Sveti Luka“ u Smederevu zahtevala i dobila novac da u okviru svog službenog zaduženja izvrši službene radnje koje ne bi smela da izvrši.

To je, kako se sumnja, uradila tako što je predložila svojim dugogodišnjim kućnim prijateljima da pronađu osobe koje bi bile zainteresovane da za 3.000 nemačkih maraka ostvare pravo na invalidsku penziju, što su oni i prihvatili i doveli joj četiri osobe.

Avramović je mesec dana bila u pritvoru 2005. godine.

Ona je prošle sedmice u medijima povezivana sa štrajkom većine nastavnika u gimnaziji u Smederevu jer im je u školi krajem februara uvedena prinudna uprava i postavljena vršiteljka dužnosti direktora Radmila Trajković, koju optužuju i za kumovske veze s gradonacelnicom Smedereva.

Suprug v.d .direktorke Gimnazije je u kumovskoj vezi s bratom gradonačelnice Smedereva.

Sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO