GRADONAĆELNIK BISEVAC NAREDIO HITNO ČIŠĆENJE I UREĐENJE BEDEMA! Čišćenje u toku!

Novi Pazar – Zakupac severnog dela Bedema Rifat Nezirović rekao je da se trenutno radi na velikom projektu koji on sprovodi zajedno sa lokalnom samoupravom Novog Pazara, kojim će Novopazarska tvrđava dobiti sasvim novi izgled.
Nezirović je rekao za Glas Sandžaka da mu je drago što se građani interesuju za Bedem, ali da se trenutno radi projekat sa Republičim zavodom za zaštitu spomenika kulture.
“Građani neće moći da veruju kako će taj deo Bedema izgledati za nekoliko meseci”, kazao je Nezirović.
Novopazarac Senad Ganić, uz podršku prijatelja, pokrenuo je pre par dana inicijativu da se severni bedem Novopazarske tvrđave očisti od korova i uredi, kako bi se građanima omogućilo da priđu tom vidikovcu, za koji kaže, da je trenutno otrgnut od stanovnika ovog grada.
Ganić je istakao da su korov , granje i smeće trenutno jedino što se moće videti na severnom delu Bedema naglašavajući da je potpuno nedopustivo da se jedan takav objekat, kojim se ponosimo i koji je od kulturno istorijskog značaja drži u zapuštenom stanju .
Direktor JKP “Gradska čistoća” Hivzo Škrijelj rekao je za Glas Sandžaka da je taj deo izdat u zakup i to je kao privatan posed.
“Ostali delovi Bedema se svakodnevno održavaju, redovno kose i u to se svi mogu uveriti”, rekao je Škrijelj.

Glaspazara

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO