Gradonačelnik Biševac ugostio novopazarske sportiste koji su trijumfovali na MOSI igrama u Kolašinu

Grad Novi Pazar je apsolutni pobednig tamičenja MOSI koji se ove godine održao u Kolašinu. Ovoe godine takmičilo se 2000 sportista a naš grad je proglašen sveukupnim pobednikom u obe konkurencije, a oboren je i rekord star 22 godine.

Tim povodom pobdnici su se sastali sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem. On im je u ime svih čestitao na trijumfui i govorio o budućim planovima.

“Rezultat nije slučajan i odraz je ulaganja u sport i duge sportske tradicije našeg grada.. Naši sportisti nastavljaju da nas raduju i ovaj rezltat je obavezujući za nas. Nastavićemo sa ulaganjima u sport na svim poljima. Siguran sam da ovaj rezltat nije konačan i da tek slede veliki uspesi našeih sportista u zemlji i na međunarodnim takmičenjima.”. rekao je gradonačelnik Biševac i dodao da je Novi Pazar svuda prepoznat kao grad sporta i da će tako biti i ubuduće.

Generalni sekretar Sportskog saveza Nermin Zećirović govorio je o priprema za MOSI. “Pre igara pred nama je bio ozbiljan zadatak da selektujemo ekipe u svim sportovima da stvorimo uslove. To se odnosi i na uslove treninga ali prevoz I smeštaj za vreme samih igara. U saradnji sa Ustanovom za sport i podrškom Grada uspeli smo. Ponosni smo na rezultat a to je da smo sveukupni pobednici na 58. MOSI igrama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

“Ovo je veliki istorijski rezultat za amaterski sport u našem gradu. Znamo das u MOSI igre najmasovnija organizacija u regionu a kada u konkurenciji id 29 opština osvojite prvo mesto u muškoj i ženskoj selekciji i kada pojetinac iz atletskog kluba Aldin Ćatović obori record star 22 godine, nije potrebno dalje komentarisatu, Pored svih ovih rezultata ponosni smo što nas naši sportisti dostojanstveno predstavljali na terenu i izvan njega i ostavili najlepši utisak o Novom Pazaru.”, rekao je Emir Mehmedović, direkor Ustanove za sport.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO