Trener odbojkaša Novog Pazara Milan Gršić izjavio je da su njegovi igrači pobedom nad Vojvodinom u trećem meču polufinala plej-ofa (3:2) na najbolji način pozvali publiku da u što većem broju dođe na četvrtu utakmicu.

“Četvrti duel očekuje nas već sutra, verujem da ćemo uspeti da se odmorimo. Bilo bi lepo da dođe što više ljudi. Iako je prvi set u trećoj utakmici ličio na neke setove iz Novog Sada, uz veliku pomoć s tribina uspeli samo da se podignemo. Sa više motivacije i želje, dokazali smo da možemo da odigramo dobro”, rekao je Gršić.

Vojvodina vodi sa 2:1 protiv Novog Pazara u polufinalnoj seriji na tri pobede, a sledeća utakmica zakazana je za četvrtak od 18.00 u dvorani Pendik.

“Vojvodina je dokazala da pretenduje na titulu, a za kvalitativnu razliku u našoj igri, u odnosu na susrete u Novom Sadu, zasluga pripada i našim navijačima”, istakao je Gršić.

Trener Vojvodine Strahinja Kozić izrazio je očekivanje da će novosadski crveno-beli pobedom u četvrtoj utakmici izboriti plasman u finale.

“Serija je na tri pobede, najbitnije je da se oporavimo i hladne glave pristupimo meču. Što se prethodnog susreta tiče, očekivao sam tešku i neizvesnu borbu u pet setova. Pazar je dobra i iskusna ekipa, teško je igrati na njihovom terenu”, ocenio je Kozić.

On je dodao da je njegovim odbojkašima u završnici treće utakmice nedostajalo strpljenja.

“U petom setu išli smo malo i glavom kroz zid. Imali smo svoje šanse i u četvrtom, ali ih nismo iskoristili. Bilo je puno grešaka i nervoze na obe strane, što je očekivano. Generalno, domaćin je svoje prilike iskoristio i zasluženo pobedio”, prizano je Kozić.

Bude li potrebno, peta utakmica u ovoj polufinalnoj seriji igraće se 17. aprila u Novom Sadu.

U drugom polufinalu, Crvena zvezda vodi protiv Partizana sa 2:1.