Hasanović: Zukorlićevi mediji zloupotrebljavaju tragediju jedne porodice, našom reakcijom sprečena mnogo veća nesreća! 

Novi Pazar – Na konferenciji za štampu održanoj u Gradskoj upravi načelnik Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane pri Gradskoj upravi Naser Crnovršanin i pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović osvrnuli su se na sinoćni nesrećni događaj u kome je izgorela porodična kuća u Ulici „1. Maj“.

Osvrnuvši se na komentare povodom požara Crnovršanin je izjavio: „Obaveštavam javnost da Gradska uprava ne raspolaže kapacitietima za gašenje požara niti je to u njenoj nadležnosti. Gaženje požara je u isključivoj nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije pri Policijskoj upravi. Moram da primetim da već treći put ove godine oni reaguju neadekvatno jer dolaze za polupraznim cisternama. Zbog svega ovoga, Odeljenje za vanredne situacije i poslove odbrane pri Gradskoj upravi u Novom Pazaru će uputiti protesnu notu Policijskoj upravi u Novom Pazaru“.

Pomoćnik gradonačelnika, Nihada Hasanović je istakao da je samo zahvaljujući pribranosti i požrtvovanju radnika „Gradske čistoće“ izbegnuta veća katastrofa.

„Osećam moralnu i ljudsku obavezu da se nakon ove velike nesreće i kao čovek, ali i kao radnik Gradske uprave osvrnem na neodgovorne izjave vatrogasaca povodom događaja iz prošle noći. Naime, oni su na teren izašli nespremni, sa minornim zalihama vode. Iako razumem da je stanje teško, neophodno je da grad od 120000 stanovnika za velikom i razuđenom teritorijom ima adekvatno opremljenu vatrogasnu stanicu“. Hasanović je istako da je nakon poziva upućenom generalnom i tehničkom direktoru „Gradske čistoće“ ekipa stigla na teren. Po njegovim rečima, srećna je okolnost da su oni u to vreme počinjali treću smenu i krenuli na ulice sa punim cisternama. „Iako to njie njihov posao niti su obučeni za gašenje vatre, svojim hrabrim angažovanjem spasili su okolne kuće Smailbegovića, okolne lokale, zgradu Gimnazije, a vrlo moguće i celu Staru čaršiju od požara“, rekao je Hasanović. Optužbe da grad snosi odgovornost zbog hidranata, Hasanović je odbacio kao neosnovane. Istaknuo je da upostoji 37 ispravnih hidranata raspoređenih po gradu. „Najbliži hidranti mestu nesreće nalaze se u ulici „Vuka Kradžića“, na pešačkoj zoni, u ulici „AVNOJ-a“ kao i kod dvorane „Pendik“.“

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO