Identifikovani bombaši samoubice i napadač za kojim se traga

632

Dvojica bombaša samoubica koji su izveli napad na briselskom aerodromu identifikovana su kao braća El Bakraui, prenosi belgijski RTBF. Identifikovana prva žrtva, 37-godišnja Peruanka.

Kalid and Brahim El Bakraui stanovali u Briselu, javlja RTBF koji citira neimenovani izvor.

Obojica su imali kriminalni dosije, ali policija nije imala informacije da su povezani sa teroristima.

RTBF podseća da je prošle nedelje policija izvela raciju u jednom stanu u Briselu prilikom koje je ubijena jedna naoružana osoba. Kalid El Bakraui je iznajmljivao taj stan pod lažnim imenom.

Treći odbegli napadač je Nažim Lahraui, džihadista koji je organizovao grupe terorista koji su izvršili napade 13. novembra u Parizu, prenosi focus.de.

Peruanka Adelma Tapia Ruiz prva je identifikovana žrtva bombaških napada na aerodromu u Briselu. Ministarstvo spoljnih poslova Perua saopštilo je da je 37-godišnja žena bila na aerodromu sa suprugom iz Belgije i njihovim četvorogodišnjim bliznakinjama. Oni nisu povređeni jer su otišli iz dela aerodroma gde je eksplodirala bomba samo nekoliko trenutaka pre napada.

Prema rečima brata stradale Peruanke, ona je trebalo da leti za Njujork da se vidi sa sestrama.

Kako je za N1 potvrđeno sa aerodroma, 100 putnika se vratilo sinoć iz Brisela u Beograd letom iz Diseldorfa. Na aerodromu navode da nemaju informacije kada će se vratiti dvoje srpskih državljana koji su povređeni u napadu u Briselu.

izvor: N1