INFRASTRUKTURNI RADOVI U SVIM DELOVIMA GRADA PODJEDNAKO! Šaćirović najavio intenzivnije radove na seoskom području – sanacija seoskog puta u Trnavi – VIDEO

NOVI PAZAR – Osim intenzivnih asfalterskih radova na brojnim gradilištima na teritoriji Novog Pazara, u najintenzivnijoj građevinskoj sezoni ikada, vrši se i nasipanje seoskih puteva. Građevinske mašine su ovih dana angažovane u Mesnoj zajednici Trnava. Radove u toj mesnoj zajednici obišli su predstavnici Uprave grada.

Nasipanje seoskog puta u blizini lokalne džamije i groblja, od velikog je značaja za stanovnike Trnave. Ipak, najviše bi ih, kažu, obradovao asfalt. Sa predstavnicima lokalne vlasti, razgovarali su o mogućnostima daljeg unapređenja života u toj mesnoj zajednici.

Direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović, najavio je intenzivnije radove na seoskom području, jer je, kako je istakao, putna infrastruktura u gradu oko 95 odsto završena. On je objasnio da se svake godine obrađuje na stotine kilometara makadamskih nekategorisanih puteva, te da bi isplatljivije bilo da su svi putevi pod asfaltom.

”Asfalt je najtrajnije rešenje kojem težimo. Nastojimo da što više ulica i puteva asfaltiramo, ali je prosto nemoguće sve istovremeno asfaltirati. Plan nam je da u narednom periodu intenzivnije radimo u seoskim mesnim zajednicama”, kazao je Šaćirović.

Radovi se trenutno izvode na sanaciji puta u dužini od kilometar i po, a kako je najavljeno, prostor oko džamije u Trnavi, uskoro će biti i osvetljen.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO