Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je, zajedno sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem i predstavnicima Gradske uprave radove na izgradnji atletskog stadiona na Hadžetu. Intenzivno se radi na drugoj fazi izgradnje stadiona, a planirano je da se završi kompletna tribina i zatvoreno atletsko borilište za zimske pripreme ispod nje. Rok za završetak radova je 75 radnih dana.

Uprkos objektivnim razlozima ministarstva omladine i sporta što se kasnilo sa početkom radova velelepni atletski stadion će biti završen ove godine, ranije nego što je to bilo i predviđeno, rekao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

Mahmutović je napomenuo da su se izuzetnim zalaganjem našla sredstva da kompletna tribina dužine 125 metara bude izgrađena u ovoj fazi radova.

Zadovoljan radovima i zalaganjem Gradske uprave da Novi Pazar dobije atletski stadion bio je i minister Vanja Udovičić. On je kazao da ministarstvo snosi odgovornost što se kasnilo sa početkom radova, ali da će ostale faze koje su planirane biti završene prije predviđenog roka.

Rezultati naših atletičara, ali i želja da Novi Pazar postane regionalni atletski centar su najveći razlozi zašto se takvo sportsko zdanje gradi u našem gradu.

ateleski 2

Radove izvodi konzorcijum na čelu sa kompanijom “Dacić prom”, prema riječima predstavnika konzorcijuma Edina Klimente, sve teče bez ikakvih zastoja. Nadzor radova vrši prestižni saobraćajni institute CIP iz Beograda.

Nakon što su atletičari Novog Pazara ostvarivali vrhunske rezultate, a da za to nije bilo uslova, stadion je ostvarenje njihovog sna, i najbolji rezultati će tek doći, rekao je koordinator izgradnje sportskih terena u Novom Pazaru, Nihad Biševac.

Inače, radovi na čišćenju, uređenju i ravnanju terena počeli su još prije pola godine, a vrijednost radova u prvoj fazi izgradnje atletskog stadiona je oko 108 miliona dinara. Sedamdeset odsto sredstava obezbjedilo je ministarstvo omladine i sporta, a ostatak Grad Novi Pazar.

Projektnim planom predviđeno je da atletski stadion ima osam staza dužine 400 metara, borilišta za sve skakačke i bacačke discipline, pa i tunel za zimske treninge. Kada se radovi okončaju, predviđeno je da velikim atletskim međunarodnim mitingom bude otvoren atletski stadion u Novom Pazar