Isključenja struje najvećim neplatišama kreću posle praznika!

1014007.73

Od 600 hiljada dužnika samo 20 odsto sklopilo je Sporazum sa EPS-om o otplati sedam milijardi dinara duga za struju. Međutim, privreda i građani i dalje duguju oko 100 milijardi dinara. EPS zato najvljuje da će odmah posle praznika ubrzati isključenja.

U EPS-u su rekli za RTS da su preostala dugovanja oko 100 milijardi dinara, od čega po polovinu duguju domaćinstva i privreda.

EPS je naveo da je u okviru akcije otpisa kamata na dugovanja za struju uz otplatu duga na rate, koja je trajala od 1. marta do 25. aprila, ukupno sklopljeno 110.000 sporazama o reprogramu duga, od toga po pola sa domaćinstvima i privredom.

Reprogramirano je po 3,5 milijardi dinara duga privredi i stanovništvu, rekli su u EPS-u i dodali da je otpust kamate iznosio 1,3 milijarde dinara, od čega 680 miliona privredi i 650 miliona stanovništvu.

Ubrzana isključenja

Željko Marković iz EPS-a kaže da je Elektroprivreda Srbije donela “operativni plan isključenja i po tom planu isključenja će krenuti odmah po prazniku i biće intenzivirana”. To znači da će se angažovati više ekipa na tim isključenjima, kaže Marković.

Najbolji odziv u EPS-ovoj akciji “Bez kamate na rate” bio je na području elektrodistriubucija Beograd i Elektrosrbije Kraljevo. Građani različito reaguju: neki su tako uspeli da se reše starog duga ali većini ni to nije pomoglo.

U EPS- u kažu da će struju prvo obustavljati onima sa dugom oko 100 hiljada dinara kojih nije malo. Kako bi izbegli makaze imaju još jednu mogućnost ali uz rigoroznije uslove.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO