Izetbegović: Skinuti hipoteku odgovornosti sa cijelog naroda

Imali smo iskren razgovor. Dotakli smo se svih važnih tema. Na događaje iz prošlosti ne možemo utjecati, ali možemo na budućnost”, izjavio je Bakir Izetbegović nakon sastanka s Aleksandrom Vučićem.Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i premijer Srbije Aleksandar Vučić održali su sastanak u Mostaru gdje su razgovarali o odnosima između BiH i Srbije, te odnosima zemalja u regionu.
“Trebamo razumijeti jedni druge, uvažavati jedni druge. Također potrebno je uvažavati istinu, presude Međunarodnih sudova itd. Srbija se s pravom ovih dana sjeća dešavanja prije 75 godina. I treba se sjećati. Tako isto vrijedi i za nas”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Na pitanje da li će BiH pokrenuti tužbu protiv Srbije, Izetbegović je kazao: “Ja nisam taj koji pokreće ili odustaje od tužbi. Ko je taj koji ima pravo na to? Mi nemamo novi dokaz koji bi vodio stvari u tome smjeru. Zato sudovi sude i tu ne treba biti ljutnje. To je način da se skine hipoteka odgovornosti sa cijelog naroda.”

Izvor.N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO