Izglasano povjerenje 62. Vladi Turske

Ankara – Nakon što je 62. vlada Republike Turske dobila glas povjerenja Velike narodne skupštine (TBMM), premijer Ahmet Davutoglu je kazao kako “obećava da će nastaviti sa radom uz podršku koju je vlada dobila“, javlja AA.

Nakon što je izglasano povjerenje, Davutoglu se obratio prisutnima uz riječi zahvale.

Nadalje, on je istakao kako vrijeme prolazi nevjerovatno brzo, te da su države koje “misle veliko“ obavezne kreirati međunarodne politike u skladu sa dinamikom vremena.

“Temeljno, filozofija 62. vlade Turske je da korektno prati protok vremena, da spoji dinamiku svoje historije sa budućom vizijom i da Turska, posebno za 100. godišnjicu postojanja, postane globalna sila. Naš temeljni oslonac je produbljenje demokratije i ostvarivanje jedinstva naroda, države, povećanje ekonomskih kapaciteta, pojačanje politike odbrane oslanjajući se na nacionalne kapacitete i povećanje ugleda Turske na međunarodnom nivou sa novim pogledom na sigurnost, te aktivnom i uticajnom vanjskom politikom. Obećavam pred svima da ćemo raditi i dan i noć kako bismo ostvarili svoje ciljeve i nijedna sila nas neće moći odvratiti sa tog puta“, rekao je Davutoglu.

On je kazao kako želi da se sve političke stranke ujedine u ovom procesu, dodavši kako će sve pozitivne doprinose i konstruktivne kritike opozicije uzeti u obzir, s ciljem izgradnje budućnosti Turske.

“Budućnost Turske je naša zajednička budućnost, naša zajednička sudbina”, poručio je premijer Republike Turske.

Nakon obraćanja, predstavnici drugih političkih stranaka u Turskoj uputili su čestitke premijeru Davutogluu.

(AA)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO