Izvidjači iz Turske u poseti Novom Pazaru

Predstavnici i mladi članovi Federacije turskih izviđača posetili su Novi Pazar i sastali se sa predstavnicima Gradske uprave kako bi dogovorili saradnju na budućim projektima.

izvidjaciFederacija turskih izvođača, kako je najavljeno na sastanku, ima u planu da organizuje dva izviđačka kampa u kojima  bi učestvovali i mladi izviđači iz Novog Pazara.Glavni cilj svih izviđačkih kampova jesu druženje, upoznavanje, prevazilaženje barijera, zanimljivi sadržaji kao što su sticanje vještina plivanja, rukovanje lukom i strijelom, logorovanje, izviđanje i još mnogo toga, kaže predstavnik Federacije turskih izviđača, Hasan Subaša.

poseta_turskih_izvidjaca

On kaže da jeizičke barijere ne trebaju biti prepreka druženju, već da je važna srčana bliskost.  Subaša je tokom sastanka sa predstanicima gradske uprave najavio dva kapma, jedan kamp u Turskoj i  drugi na prostoru Novog Pazara, gdje će se družiti mladi od 11 do 15 godina. Turski izviđači imaju samo riječi hvale za sve sa čim su se upoznali tokom boravka u Novom Pazaru.

Pohvale su dobili novopazarski izviđači koji su već bili na sličnim kampovima u Turskoj, a koji su, po riječima predsednika Federacije turskih izviđača posebno disciplinovani izdržljivi, i što je najvažnije dobri izviđači.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO