JANKOVIĆ ODUVAO BIVŠEG MUFTIJU: Zukorlić mi uputio najveću pohvalu

Moja zakonska i ustavna dužnost je da branim državni poredak i nastaviću to da radim, izjavio je Zaštitnik građana Saša Janković, reagujući na zahtev poslanika Muamera Zukorlića da podnese ostavku.

Janković je poručio da je osnovno pravo građana Srbije da zakoni budu jednaki za sve i istakao da će nastaviti da brani to njihovo pravo.

“Citiraću reči gospodina Zukorlića: ‘Ovo je presedan da jedan zaštitnik građana brani državni poredak’. I mislim da je to najbolje objašnjenje onoga što ja zaista radim”, naglasio je Janković.

On je ocenio da mu je Zukorlić uputio najveću pohvalu izjavom da brani državni poredak.

Nastaviću da branim državni poredak, bez obzira na to o kome se radi i da li je reč o ljudima koji su na vlasti ili u opoziciji, zaključio je Janković.

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić zatražio je u Skupštini Srbije “hitnu i neopozivu ostavku” zaštitnika građana Saše Jankovića.

“BDZS traži hitnu i neopozivu ostavku Saše Jankovića, zaštitnika građana, koji je svojom izjavom o navodnom državnom udaru izašao iz svoje nadležnosti, zloupotrebio svoju poziciju i zloupotrebio ulogu zaštitnika građana”, rekao je Zukorlić.

IZVOR. N1-FONET

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO