Japan: Smrtna kazna za 39-godišnjeg dvostrukog ubicu i pljačkaša

TOKIO – Japanski okružni sud danas je izrekao smrtnu presudu 39-godišnjem muškarcu koji je osuđen zbog ubistva starije žene i njenog sina i pljačke njihove kuće u prefekturi Oita na jugozapadu Japana 2020. godine.

Tokom suđenja pred Okružnim sudom u Oiti, tužioci su tražili smrtnu kaznu za okrivljenog Šoiki Sata, priloživši dokaze, uključujući DNK tragove pronađene u prtljažniku automobila koji su se poklapali sa DNK žrtve Takako Jamane, prenosi agencija Kjodo.

Odbrana Sata, koja je tvrdila da je njen branjenik nevin, već danas je, nakon izricanja presude Okružnog suda, uložila žalbu Vrhovnom sudu u Fukuoki.

Prilikom izricanja presude, predsedavajući okružni sudija Jasutaka je, između ostalog,
rekao da otisci stopala pronađeni na mestu zločina odgovaraju Satovim stopalima.

Odbrana je u završnoj reči tvrdila da analiza krvi pronađene u Satovom automobilu otkriva tip DNK koji se ne podudara ni sa DNK dve žrtve, ali ni sa DNK Satoa, insistirajući da je neko drugi počinio zločin.

Prema presudi, Sato je 2. februara 2020. godine na smrt izbo Jamane, 79-godišnju farmerku i njenog sina Hirojukija, 51-godišnjeg poštanskog radnika, u njihovoj kući u Usai, a potom je ukrao najmanje 54.000 jena, što je 330 dolara.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO