Još 11 Palestinaca poginulo u izraelskoj ofanzivi

Jedanaest Palestinaca je poginulo u srijedu, od kojih jedno desetogodišnje dijete, devetog dana izraelske ofanzive na Pojas Gaze u kojoj je poginulo 208 Palestinaca, prema izvorima.

Od 8. jula, aktivisti Hamasa su ispalili hiljadu raketa na izraelski teritorij i Izrael je saopćio da je izveo 1.500 udara na Pojas Gaze.

U srijedu ujutro, jedna izraelska raketa je pogodila vozilo u kojem je bila porodica u četvrti Han Junes na jugu Pojasa Gaze. Tri osobe su poginule od kojih 10-godišnji dječak i 65-godišnja žena, a još pet osoba je ranjeno, rekao je glasnogovornik hitnih službi Ašraf el-Kudra.

Nešto ranije, član porodice, 33-godišnji muškarac poginuo je u isto vrijeme kad i drugi kada je izraelski tenk s druge strane granice otvorio vatru na četvrt Han Junes.

U noći s utorka na srijedu, u izraelskim udarima poginulo je još šest osoba.

Pet muškaraca, od kojih jedan predstavljen kao aktivista Islamskog džihada, poginulo je u tri različita zračna udara u Rafahu (na jugu).

Devetnaestogodišnji mladić je poginuo u napadu u kojem je gađana kuća njegovog oca istočno od Hana Junesa.

Nakon bombardovanja u noći kuća nekoliko zvaničnika Hamasa, uglavnom praznih, izraelska vojska je pozvala 100.000 stanovnika sa sjevera enklave da se sklone u grad Gazu u očekivanju masovnog bombardovanja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO