Još dve medalje za Srbiju u Riju, košarkaši u polufinalu!

1336

Na Olimpijskim igrama u Riju Srbija je osvojila još dve medalje, devojke su briljirale – srebro je uzela Tijana Bogdanović, a bronzu Ivana Španović. Košarkaši Srbije pobedili su Hrvate u dramatičnoj završnici sa 86:83 i ušli u polufinale. U petak nas čeka Australija.

Srpska tekvondoistkinja Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 49 kilograma. Ona je u finalu poražena od Sohui Kim iz Južne Koreje sa 7:6. Naša takmičarka hrabro je napala u poslednjim sekundama, ali zlato joj je izmaklo zamalo. U poslednjoj sekundi Korejka je završila izvan oktagona, trener Dragan Jović je tražio da se snimak proveri, ali sudije nisu korigovale rezultat – odlučile su da je isteklo vreme.

Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju u skoku u dalj rezultatom 7,08 metara, što je novi rekord Srbije. Skok za medalju ostvarila je u petoj seriji.

“Psihički sam bila stabilnija nego ranijih godina, ali jednostavno danas nisam mogla da proizvedem željeni skok… Ostaje mi gorak ukus u ustima zbog onog što danas nisam uspela da izvedem, ali to je sport”, rekla je Ivana Španović za RTS.

Srbija treba da bude ponosna za sve što smo uradili na OI, nama ta podrška znači, dodala je.

Srpski desetobojac Mihail Dudaš je prvi takmičarski dan na Olimpijskim igrama u ovoj disciplini završio na 13. mestu sa ukupno 4.219 bodova.U četvrtak će se nadmetati u sprintu na 110 metara s preponama, bacanju diska, skoku s motkom, bacanju koplja i trci na 1.500 metara.

Podsetimo, prvu medalju u Rio de Žaneiru za Srbiju osvojio je zlatni rvač Davor Štefanek.

izvor: N1