Još dvojica mladića prebijena u naselju Bošjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici

Foto:Tanjug/Zoran Žestić/ARHIVA KOSOVSKA MITROVICA – Srpska lista saopštila je danas da sa preko 500 etnički motivisanih napada na Srbe i ostale nealbance na Kosovu i Metohiji režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nastavlja progon Srba, Bošnjaka, Goranaca, Roma i svih onih koji se protive njegovoj strahovladi i žele u miru da žive na ovim prostorima.

To je SL saopštila nakon prebijanja mladića u centru Kosovske Mitrovice pre par dana, prebijanja dvojice mladića u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici, i hapšenja na prelazu Brnjak Bošnjaka J.Š. pod optužbama za navodni ratni zločin iako porodica, prijatelji i svi koji ga znaju potvrđuju da nikada nije bio deo ratnih dešavanja niti oružanih ili policijskih snaga.

Kako se navodi, za sve to vreme nema reakcije međunarodnih predstavnika, koji su sa druge strane više nego spremni, hitri i ažurni da reaguju ako se na informativni razgovor pozovu Albanci koji su bili deo ratnih dešavanja 1998/1999. godine.

“Sa preko 500 etnički motivisanih napada Kurti je postavio standard gde je nasilje nad Srbima međunarodnim predstavnicima i misijama postala normalna stvar, kao i njihovo ćutanje. Ovaj progon dolazi kao odgovor na diplomatsku inicijativu Beograda, te se Kurti prema našem narodu ponaša kao otmičar koji maltretira taoce koje drži na nišanu svojih parapolicijskih jedinica koje ovih dana postavljaju kamere kojima je ukinuta privatnost našim građanima”, dodaje se u saopštenju.

Kada je reč o kamerama, Srpska lista podseća predstavnike kosovske policije koji ih ovih dana reklamiraju kao sredstvo u borbi protiv kriminala, da je u mnogim slučajevima bilo i kamera, i svedoka ali da čak i ako se neki Albanac uhapsi za to delo nikada ne bude osuđen.

Srpska lista ističe da imaju sve dokaze za pokušaj ubistva Miloša i Stefana Stojanovića u Gotovuši na Badnji dan, pa godinu i po dana čekaju sudski epilog i presudu.

“Da podsetimo kosovske zvaničnike da na Bistričkom mostu gde je izgrađena nelegalna baza takođe ima kamera, da su na tom mestu sa kamerama u više navrata upucavani Srbi, ali te kamere nisu pomogle da se ti kriminalci u uniformama procesuiraju i da ih sud kazni.

Toliko i kamerama, pravima Srba i drugih nealbanaca na ovom ovakvom Kosovu i sa ovakvim režimom Aljbina Kurtija. Međunarodne predstavnike u ovom saopštenju nećemo pozivati da reaguju, oni za srpske vapaje nisu nadležni, niti su zainteresovani za ugnjetavanje Srba i drugih nealbanaca”. istaknuto je u saopštenju Srpske liste.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO