Jusufović: ‘’Naši rezultatu su vidljivi’’

Na konferenciji za novinare Sandžačke demokratske partije član Predsjedništva te političke partije Mirsad Jusufović govorio je o nedavnim, kako ih je nazvao, ispadima Enisa Imamovića u Skupštini Srbije. Jusufović je rekao da je očigledno, i da narod vidi šta je sve ta politička partija uradila vršeći vlast u Novom Pazaru.

„Kada smo 2008. godine pobjedili na izborima i kada je narod Novog Pazara rekao „NE“ bezakonju i krađi koja je do tada bila oličena u koaliciji „Lista za Sandžak“ i njihovom lideru Sulejmanu Ugljaninu, iskreno sam vjerovao da će ta politička opcija naći načina da se promjeni i da se reformiše kako bi postala normalna politička opcija koja ne robuje interesu pojedinaca. Mislio sam da će se okanuti velikih priča i obećanja, pljuvanja iza kojih se nije krilo ništa suštinski realno, iza kojih se krila samo briga o tome ko će više i brže napuniti svoje džepove. Vjerovali smo u to i pružili smo im ruku pomirenja 2008. godine jer smo očekivali da će nadlježni one koji su krali i otimali opštinsku imovinu procesuirati, ali smo i znali da je zbog jedinstva i napretka bilo potrbebno pomiriti se. Očigledno je da nisu svi tako mislili, očigleno je da je to bio nijet samo Sandžačkoj demokratskoj partiji i više je nego očigledno da je toj političkoj opciji (SDA) na srcu samo novac, da njih samo brine to što nisu u poziciji da uzimaju novac od naroda i države. Njima je cilj da budu vlast kako bi samo sve to ponovo mogli da čine“, istakao je Jusufović.

On je naglasio da su vidljivi rezultati rada Sandžačke demokratske partije u Novom Pazaru.

„Mi sve ove godine radimo, dobijamo donacije, uzimamo novac iz kase Republike Srbije, i da tačno je da uzimamo povoljne kredite ali sve to da se nešto uradi, a narod vidi kakve su promjene nastale. Sve škole, ulice i sve što smo uradili ostaje ovom gradu i narodu. Ja pitam ljude iz Stranke demokratske akcije Sandžaka šta je to što su oni uradili. Ostao je jaz za koji smo mi kada smo preuzeli vlast morali da damo dodatnih 100 hiljada eura. Jaz se sada raspada. SDA je tada bila na vlasti u veoma povoljnoj ekonomskoj situaciji, bilo je previše donacija iz Evrope i svijeta, zemlja je bila bogatija. U periodu svjetske ekonomske krize Sandžačka demokratska partija je na vlasti, i pored toga mi se borimo kako bi nešto uradili i u tome uspijevamo. Iza nas ostaju djela a ne prazne riječi. Mi i sada nakon toliko godina moramo narodu ponovo da objašnjavamo da su Ugljanin i njegovi ljudi pokrali sve što je moglo da se pokrade iz Gradske kase i imovine“, rekao je Jusufović.

Jusufović je takođe na konferenciji za novinare govorio o aferi „plastenici“, kao i o dodjeli sredstava ljudima koji su, smatra on, bliski saradnici u Ugljaninovoj stranci.

Član Predsjedništva SDP-a Mirsad Jusufović komentarisao je i nedavne, kako ih je nazvao on, ispade Enisa Imamovića u Skupštini Srbije.

„O tome kako je SDA rukovodila gradom u periodu od 2000. do 2008. godine postoji izvještaj koji je sačinila Komisija za preispitivanje i analizu rada opštinskih uprava, komunalnih i javnih preduzeća na teritoriji Novog Pazara u tom periodu. Izvještaj je predat javnom tužiocu, a biće na inicijativu Sandžačke demokratske partije predat i Gradskom vijeću i Skupštini. Izvještaj je podkrepljen činjenicama i argumentima, kao i svom dokumentacijom i dokazima. Narod odlično pamti šta se radilo, niko to neće zaboraviti. Ja očekujem da će nadlježni organi uzeti za ozbiljno izvještaj i da će na osnovu navoda iz njega pokrenuti sudske procese“, zaključio je Jusufović.

Izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO