Jusufović: Sdp najjača Bošnjačka stranka u Sandžaku sa preko 30.000 glasova

Ono što možemo danas da sumiramo i ono što je zapravo rečeno da je SDP najača politička opcija u Sandžaku I da smo mi legitimni predstavnici bošnjačkog naroda.

Sve vreme se provlačila priča da je samo jedna politička opcija legitimni predstavnik bošnjačkog naroda, mi smo govorili da to nije tačno i izborni rezultati su to pokazali.

Na nivou Sandžaka SDP je osvojhila skoro 30.000 glasova, SDA 25000 i BDZ je u Sandžaku osvojila oko 20.000. Iz ovoga proizilazi i ono što smo rekli da niko nema pravo da kaže samo sam ja legitimni predstavnici.

Mi kao najača politička opcija možemo sada reći da smo legitimni predstavnici i drugima ne negiramo da štite interese Bošnjaka i očekujemo da ćemo se i ostali još više boriti za pravo Bošnjaka a manje da se bore za svoje interese i skupljaju jeftine političke poene.SDP je ostvarila dobar rezultat u gradu Novom Pazaru.Mi smo zadovoljni našim rezultatom.

Otvoreni smo za razgovore o koalicijama sa ostalim svim političkim partnerima.Vest koja je malopre stigla da su održani razgovori između premijera Aleksandra Vučića i gospodina Rasaima Ljajića i da je dogovorena koalicija između SDP-a i SNS-a

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO