Kobi se oprostio od NBA sa 60 poena

423

Kobi Brajant postigao je 60 poena u svom poslednjem NBA meču.

Brajant je pogodio 22 od 50 šuteva iz igre uz po 4 skoka i asistencije te doneo Los Anđeles Lejkersima pobedu nad Jutom Džez 101:96 posle preokreta.

“Crna mamba” je iza sebe imala najslabiju sezonu u 20-godišnjoj karijeri, ali je završnica meča sa Jutom podsetila na najsvetlije trenutke.

Juta je vodila 96:86, kada je krenuo Kobijev niz. Dva slobodna, pa prodor, pa koš sa distance preko ruke, pa trojka, pa koš sa poludistance, te novi penali za overu pobede.

Uoči meča, poseban govor o Kobiju održala je druga NBA legenda Medžik Džonson koji je podsetio na Brajantove posebno momente (5 titula, MVP priznanje, 25 mečeva sa 50+ poena, sedam mečeva sa 60+, te 81 poen Torontu).

Potom su poruku Kobiju poslale bivše i sadašnje NBA legende, od Šekila Onila, preko Dereka Fišera, Kevina Durenda, Dvejna Vejda, Dirka Novickog, Lebrona Džejmsa do Kevina Garneta.

Javio se i sjajni trener San Antonija Greg Popović, a sve je zaključio čuveni navijač Lejkersa glumac Džek Nikolson: “Bio si nam inspiracija svima”.

izvor: N1