Kolašinac: Potajno se nadam medalji u Riju

Asmir Kolašinac će biti jedna od uzdanica Srbije na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Momak koji je u karijeri osvojio bronzu na EP u Helsinkiju, srebro na EP u Pragu i zlato na EP u dvorani u Geteborgu, poznat je kao borac bez mane i strahe, koji uvek želi više od onoga što je ostvario. Na prošlom Svetskom prvenstvu u Pekingu, Kolašinac je bio učesnik finala, osvojio je sedmo mesto.

„Za mene je najbitnije da sam iz godine u godinu sve bolji .Nadam se da ću nastaviti tendenciju rasta rezultata i da ću u Riju, kada bude najpotrebnije, biti na vrhuncu“ rekao je Kolašinac i nastavio: „Nadao sam se medalji na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Pokazalo se da to nije bilo realno. Mnogo faktora je uticalo da budem sedmi. Nisu mi odgovarali uslovi, sam sam sebi stvorio pritisak. Iamo sam i jednu malu povredu, ali sada kada je sve prošlo osećam zadovoljstvo jer je sedmo mesto na planeti, lep rezultat“.

Asmir Kolašinac još uvek nije počeo pripreme za Olimpijske ali odavno pravi planove i mašta o ciljevima.

„Još sam na pauzi zbog povrede. Nadam se da ću to rešiti do Nove godine i da ću krenuti sa pripremama. Imam dovoljno vremena da se spremim. Konkurencija će biti velika, ali se potajno nadam da ću se boriti za odličje. Najmanje od mene što bi trebalo očekivati je da budem među šest najboljih“ rekao je Kolašinac.

Potsećanja radi Kolašinac je na prošlom Olimpijskim igrama u Londonu osvojio sedmo mesto. Isto kao i na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Vreme je za korak napred. Bar se nadamo i želimo to!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO