Kolumna: Ekskurzija u Mostaru.

Mnoge superligaške ekipe iskoristile su pauzu u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza,da se što bolje pripreme za nastavak prvenstva. Sve, osim Novog Pazara.Neko je odlučio da “plavi” nastave sa treninzima, ali ne na terenu ili teretani, već u autobusu. Kako drugačije protumačiti odluku da se u ovih deset dana pauze ide u daleki Mostar i tamo odigra prijateljska utakmica sa Sarajevom. Fudbaleri će tako prevaliti put od oko 1000 km u kratkom vremenskom periodu. I to pred važnu utakmicu sa Voždovcem. 

(null)
Tako će pazarska ekspedicija, u naš glavni grad, putovati preko Mostara, Sarajeva, Romanije, Zvornika, Loznice…Sve po sistemu “preko preče, naokolo bliže”. Što je još gore, sada ćete lakše stići na mesec nego otkriti čija je to genijalna ideja i ko je ovakvu nerazumnu odluku doneo. Kao i za sve,svi upiru prste u “nekog drugog”. A tog drugog nigde nema. Kao što nema nikog ko ima gram hrabrosti i milimetar “obraza” da preuzme na sebe odgovornost.  

Nije sramota pogrešiti, ali je bruka ne priznati grešku, a tek je blamaža pripisivati krivicu nekom imaginarnom licu. Možemo samo da pretpostavimo šta će se dogoditi u slučaju neuspeha u utakmici sa Voždovcem. Već vidim Dodića kako na konferenciji za štampu, posle utakmice,objašnjava ” kako su njegovi igrači bili umorni”. I ne bili umorni, kad na put za Beograd, idu preko Hercegovine. Da stvar bude još apsurdnija, utakmica sa Sarajevom,zbog obilne kiše, prekinuta je u 15.minutu drugog poluvremena.

Tako je to kad uđete u pogrešan voz, svaka će vam stanica biti pogrešna. Valja reći da je Novi Pazar napravio ozbiljne pomake u organizaciji kluba, pa, zato i nisu retke pohvale koje s pravom stižu iz svih fudbalskih krugova. Gostujuće ekipe imaju samo reči hvale za gostoprimstvo na koje nailaze na stadionu kraj Jošanice. Sa tim trendom svakako treba nastaviti. Međutim ,amaterskim potezima, poput “ekskurzije u Mostaru”,u profesionalnom sportu, nema šta da se traži.

A. Pr

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO