Kolumna: U ime Zukorlića, svi ste krivi!

Ovih dana BDZ Sandžaka uporno pokušava javnosti nametnuti dušebrižni stav o stanju ekonomije, politike i bezbednosti, iznoseći šuplje optužbe na račun gradske vlasti koju predvodi SDP i gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića. Muftijin pijun, instant doktor nauka Admir -ef. Muratović grotesno pita “Šta se to dešava sa našom omladinom?” Kako pita tako daje daje odgovor u kome optužuje Mahmutovića za sve ono što se dešava u gradu, kritikujući bez argumentacije, ne nudeći niti jedan valjan predlog za rešavanje tih, nazovi problema. Eto, po njemu je Gradonačelnik kriv za sve, pa i zato što se topi led na Severnom polu.

Na pitanje šta se dešava sa omladinom, treba odgovor tražiti kod njegovog šefa Zukorlića koji je svojim delovanjem uništio jedinstvo pripadnika islama u Sandžaku, posebno u Novom Pazaru, baveći se svim i svačim, a ponajmanje islamom, i brigom o naraštajima (mektebska nastava u vrtićima porodičnog biznisa Zukorlica debelo se naplaćuje, a sa druge strane je potpuno ili skoro ugušio mektebe u džamijama) koji u situaciji razjedinjenosti, svađe među braćom, komšijama, obilježenim džamijama po principu “naša, njihova- izdajnička”, posvađanim verskim vođama, traže izlaza u nečemu drugom a, neretko i u porocima. Zukorlić i njegovi pijuni umesto da se bave razvojem mekteba, organizovanjem omladinskog života po principa islama, oni se bave svim ostalim što nije njihov primarni poziv.

Umesto priče o lošem uticaju svih vrsta poroka, u džamijama od pojedinih Zukorlićevih slepih poslušnika slušamo silna saopštenja o aktivnostima “vođe” i laskave komantare u svrhu negiranja optužbi o reketiranju i korupciji porodicnog klana Zukorlić. Neretko, u iščitavanju saopštenja i obaveštenja o delovanju ovog klana prođe većina govora na džumi tako da vernici, posebno omladina bivaju uskraćeni za kvalitetan savet i uputu.

Iziritirani zbog takvog stanja jedan deo se okreće radikalnijim strujama i džematima a drugi odlazi u noćni život, iz koga se ponekad, igrom sudbine i ličnom nepažnjom ne vrate kući.
Zukorlić je većinu kvalitetnih imama zbog lične bojazni da se neko od njih ne promoviše u lidera, sklonio iz džamija, a tamo doveo polupismene pojedince koji su vešti u epskom iščitavanju voždovih pisama i propagandnog materijala. Za ere Zukorlića Agitprop ponovo radi!

Umesto što promoviše mržnju, netrpeljivost, agitaciju protiv svih koji mu nisu po kroju i volji, Zukorlić i njegovi poslušnici bi trebali raditi na ličnoj kulturi, promeni na bolje, od vizuelnig izdleda do formalnih pojava, gde će od strašila postati tolerantni ljudi, oni koji šire pozitivnu energiju, promovišu ljubav, slogu i suživot, te nastoje da pozdrave ono što je dobro a i da kritikuju ono što nije dobro, ali, sa argumetima,uz dokaze a, nikako uz iznošenje ogorčenih neistina, insinuacija i širenja mržnje i nesloge.

Što se instant doktora tiče, on je kao ona kahva, troje u jedno, hodža, kvazi intelektualac, i ebejka. Možda ovo zadnje ponajviše, to mu i najlepše stoji…

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO