Kraljevački aerodrom biće otvoren za nekoliko meseci

1560

Otvaranje aerodroma “Morava” u Lađevcima i za civilni saobraćaj je od strateškog značaja za Raški, Moravički, Šumadijski i Rasinski okrug, a da do toga dođe, uz otvaranje kargo centra i industrijske zone, biće potrebno nekoliko meseci, ocenio je u Kraljevu načelnik Raškog okruga Nebojša Simović.

Otvaranje “Morave” i za civilni saobraćaj, prema rečima Simovića, razvilo bi turizam, približilo građanima banje, skijaške centre i verske objekte.

Aerodrom “Morava” je u takozvanoj “C” kategoriji i na njega će moći da sleću avioni za prevoz putnika i robe, koji nemaju raspon krila veći od 36 metara, naveo je Simović.

On je rekao da je namera Vlade Srbije da tokom ove godine poletno-sletna staza bude proširena i produžena, kako bi taj aerodrom mogli da koriste i veći avioni.

Simović je ocenio da sva ulaganja u ovu infrastrukturu, uz završetak deonice autoputa do Preljine i činjenicu da se u neposrednoj blizini aerodroma “Morava” nalazi železnička pruga koja spaja luke Solun i Bar, pokazuju da će to biti perspektivna priča Raškog okruga i čitave Šumadije.

On je dodao da je Srpska napredna stranka ne zanemaruje ono što su uradili njihovi prethodnici i da joj je u interesu da završi sve što je korisno za građane.

Nema tu politike i strančarenja. I posle nas će doći neke druge vlasti koje treba da dovrše svaki posao koji smo mi započeli, precizirao je Simović.

izvor: N1