Kup Kralja: Sigurna Barselona

Fudbaleri Barselone pobedili su Espanjol sa 4:1, u prvoj utakmici osmine finala španskog Kupa Kralja.

U reprizi duela koji su ove dve ekipe odigrale pre četiri dana na stadionu Espanjola u Primeri kada je bilo 0:0 Barselona je uspela da nadigra gradskog rivala. Espanjol je odlično počeo, igrao je u prvih pola sata izuzetno dobro, ali ipak nije mogao protiv inspirisanog Lionela Mesija.

Gosti su već u devetom minutu poveli golom Kaiseda na asistenciju Asensija, ali u nastavku meča briljirao je Mesi. Argentinac je prvo izjednačio posle odličnog dodavanja Inijeste u 13. minutu, a onda je u 44. fantastičnim udarcem iz prekida pod prečku pogodio za 2:1.

U nastavku meča Mesi je u 49. minutu asistirao Pikeu, a pobedu je overio Nejmar u 87. minutu posle još jedne asistencije Mesija.

U finišu utakmice izuzetno agresivni gosti dobili su dva crvena kartona, a isključeni su Peres i Diop. Gosti su prljavom igrom uspeli da iznerviraju i poslovično mirnog Mesija. Revanš je na programu za sedam dana.

Bilbao je posle velikog preokreta pobedio Viljareal i sačuvao šansu za prolaz. Gosti su na poluvremenu vodili sa 2:0 posle golova Baptistaa i Samjuela, ali je Atletik u nastavku stigao do preokreta pogocima Vilijamsa, Aduriza i Laportea.

Prolaz dalje je praktično već obezbedila Valensija. Tim Garija Nevila bio je ubedljiv protiv Granade, Negredo je psotigao tri gola, a Rodrigo jedan.

Prolaz dalje je praktično obezbedila i Sevilja koja je u velikom gradskom derbiju savladala Betis u gostima sa 2:0 golovima Kron-Delija i Krihovijaka.

KK, osmina finala, prvi mečevi:

Bilbao – Viljareal 3:2
Mirandes – La Korunja 1:1
Valensija – Granada 4:0
Betis – Sevilja 0:2
Barselona – Espanjol 4:1
Rajo Valjekano – Atletiko Madrid

četvrtak:
Kadiz – Selta
Eibar – Las Palmas

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO