Ljajić: Beograd dobija iranski tržni centar

U Beogradu će uskoro biti otvoren privredno–trgovinski centar Irana, koji će biti sedište iranske privrede za ceo Balkan, dogovoreno je danas na sastanku potpredsednika Vlade i poliitčko-privredne delegacije Irana.

Na sastanku potpredsednika i ministra trgovine Rasima Ljajića i ministra privrede Željko Sertića sa političko–privrednom delegacijom Irana, dogovoreno je da se centar otvori u Beogradu jer je “Srbija u ekonomskom smislu najznačanija država u regionu”.

Na sastanku sa iranskom delegacijom, koja su činili predstavnici više državnih institucija, kao i privrednici iz oblasti trgovine i prehrambene, tekstilne i petrohemijske industrije, Ljajić i Sertić su razgovarali o unapređenju ukupne ekonomske saradnje i načinima za povećanje obima robne razmene dve zemlje.

Iransku delegaciju je predvodio zamenik ministra za industriju, trgovinu i rudarstvo i predsednik iranske Organizacije za promociju trgovine Valiolah Afhami.

Dogovoreno je da tokom održavanja sednice Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju dve zemlje u Teheranu bude potpisan i sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima.

izvor: Mondo

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO