Ljajić: Ja sam na privremenom radu u Beogardu, žao mi je što Oliver Ivanović nije poslušao moj savet

Beograd – Novi Pazar – Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić u intervjuu za Kurir uporedio je situaciju u kojoj se nalazio ubijeni Oliver Ivanović sa svojom iz vremena devedesetih i kazao da je on na privremenom radu u Beogradu.

Rasimu Ljajiću je žao što Oliver Ivanović nije poslušao njegov savet da se iseli iz Mitrovice.

“Rekao sam mu to jer sam poznavao situaciju. Ne samo da sam sa njim bio prijatelj nego sam u njemu video svoju situaciju u kojoj sam bio devedesetih, kada sam takođe bio manjina u zajednici sa kojom sam živeo”, rekao je u intervjuu za Kurir potpresednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

On je opisao kako ta situacija izgleda.”Nazivaju vas izdajnikom, idete ulicom i ne znate da li će vas drug pozdraviti ili okrenuti glavu… Sve sam to preživljavao u Novom Pazaru, a ova situacija s Oliverom je, naravno, drastično teža i Kosovska Mitrovica je daleko kompleksnija sredina i neuporediva sa Pazarom. Tamo, objektivno, vlada bezvlašće”, rekao je Ljajić.

On je kazao i da je sada “na privremenom radu u Beogradu”.

“Ali da nisam došao ovde iu sa pozicije vlasti učinio puno za Sandžak, verovatno bih tamo i dalje bio izdajnik”, rekao je Ljajić.On nije optimista da će se rasvetliti ubistvo Olivera Ivanovića.

“Nisam baš očekivao ovu ćutnju koja traje evo već skoro tri nedelje”, kaže Ljajić i dodaje da je posebno iznenađen činjenicom da se Euleks uopšte ne bavi time.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO