Ljajić : “More nemamo, ali dajte nešto i Srbiji”

Ministar za turizam Rasim Ljajić izjavio je u Gornjem Milanovcu da na lokalnom niovu ne postoji svest o značaju turizma za Srbiju.

Kako kaže, kada Ministarstvo na čijem je čelu raspiše konkurs za projekte iz oblasti turizma, na adresu tog resora stigne “sve i svašta”.

Problem Srbije nisu sredstva, već nedostatak projekata, rekao je Ljajić koji je nadležan za spoljnu i unutrašnju trgovinu.

“Na nivou lokalnih zajednica ne postoji svest o značaju turizma, a po našim starim navikama pokušavamo da ušićarimo gde se to može tako što se predaju projekti koji nemaju veze sa turizmom”, rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, turizam je ogromna razvojna šansa Srbije i iz godine u godinu rast broja inostranih turista je dvocifren.

Ljajić kaže da se sa tim trendom mora nastaviti, ali i raditi na pospešivanju domaćeg turizma.

“Kampanja ‘Moja Srbija’ koja počinje danas je namenjena domaćim turistima kako bismo ih animirali da deo svojih godišnjih odmora provedu u zemlji”, naveo je.

Ljajić je izneo podatak da srpski turisti godišnje potroše ukupno 889 miliona evra, što su ogromna sredstva koja se iznose iz zemlje.

“To je delimično razumljivo jer nismo zemlja mora i sunca, ali smo država koja ima druge turističke potencijale koje sada nudimo, promovišemo i verujemo da ćemo uspeti”, zaključio je Ljajić.

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO