Ljajić: Nikog nećemo da vučemo za rukav

Svako ko želi da pristupi SDP Srbije u Skupštini Vojvodine je dobrodošao, a mi nikog i ni zbog čega nećemo da vučemo za rukav

„Svako ko želi da pristupi SDP Srbije u Skupštini Vojvodine je dobrodošao, a mi nikog i ni zbog čega nećemo da vučemo za rukav“, rekao je za Danas Rasim Ljajić, lider SDP Srbije, povodom pisanja medija da njegova stranka i JS Dragana Markovića Palme pokušavaju da pridobiju poslanike DS kako bi aktuelna vlast u Pokrajini izgubila većinu.

Skupština Vojvodine je juče razmatrala predlog deklaracije za izmenu Ustava koji su predložila 64 poslanika DS, LSV i NDS.

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Vojvodine Predrag Matejin izjavio je da ta stranka neće glasati za deklaraciju, da podržava promenu Ustava u procesu evrointegracija, ali se protivi načinu na koji je to pitanje pokrenuto. „Na ovaj način se manipuliše javnim mnjenjem, situacijom u Pokrajini i skreće se tema sa problema“, kazao je Matejin uoči sednice. Prema njegovoj oceni, većina koja bude glasala za deklaraciju je „sve manja i manja“ i da će se trend smanjivanja nastaviti.

Predsednik Skupštine Vojvodine i SVM Ištvan Pastor je pred početak sednice rekao da se poslanici SVM neće izjašnjavati o deklaraciji, da će biti u skupštinskoj sali i davati kvorum za glasanje, ali da u njemu neće učestvovati. Prema njegovim rečima, deklaracija se koristi u dnevnopolitičke svrhe, što ne bi smelo za jedno tako važno pitanje.

Šef odborničke grupe SPS Pavle Budakov najavio je i da će SPS biti protiv. On je naveo da se Ustav ne može menjati „kao dopunska tačka dnevnog reda na sednici“, jer je to pitanje koje zaslužuje veću pažnju. Budakov je dodao da nije momenat da se pokreću takva pitanja kada se Vojvodina nalazi u političkoj krizi, jer se stvarni problemi zatrpavaju deklaracijom koja po sadržaju ne može pozitivno doprineti promeni Ustava.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO