Ljajić o najavi četnika: Država mora hitno da reaguje

Novi Pazar – Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić ocenjuje da će država morati brzo, ali ne i ishitreno da reaguje, kako bi pokazala da se neće tolerisati nijedan ekstremizam.

Duh je pušten iz boce, dobrim delom i zbog zakasnele reakcije države. Ne može se koketirati sa ekstremistima jer ko sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se kad-tad lupaju – kaže Ljajić.

Posle prošlonedeljnog pohoda uniformisanih Bošnjaka, marš centrom Novog Pazara najavljuju i iz Četničkog pokreta.

Time se samo još jednom potvrđuje teza da jedan ekstremizam izaziva drugi. Izvesni Bratislav Živković, komandant tzv. Četničkog pokreta, koji je vodio i “Slavjanski odred ‘Jovan Šević’” u Ukrajini, preko Fejsbuka poziva na “šetnju kroz Srbski Novi Pazar”. Najavljujući povratak iz Ukrajine, on, kako prenose mediji u Sandžaku, primećuje da “na kraju krajeva i u Srbiji ima posla za nas četnike”.

Predsednik Odbora SNS u Novom Pazaru Nikola Jolović smatra da ovom gradu ne trebaju nikakve šetnje nacionalista, već „radna mesta, a za to su najvažniji mir, stabilnost i saradnja dva naroda koja u njemu žive“. On se nada da do šetnje četnika neće ni doći.- Čini mi se kako smo otišli, svi su podivljali. U Novom Pazaru šetaju u uniformama Handžar divizije. Ajd da vidimo kako će srbska NATO vlada reagovati kada se četnici prošetaju Novim Pazarom – kaže Živković.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO