Mahmutović – 20 miliona dinara za infrastrukturu

Novi Pazar – “Novi Pazar će biti veliko gradilište, kao i što je to ranije bilo”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, koji je u Beogradu održao sastanake sa predstavnicima ministarstava Srbije. Sa direktorom puteva Srbije Zoranom Drobnjakom dogovoreno je da se izdvoji 200 miliona dinara za asfaltiranje ulica u Novom Pazaru.

Ovih dana mehanizacija AD Novi Pazar put je već na ulicama grada, gde se radi na asfaltiranju ulica. Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je nedavno održao sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i tada su sva ministrstva dobila nalog da pomognu Novom Pazaru. Sastanak sa direktorom JP “Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom i ministrima je rezultat tog sastanka.

“Na sastanku sa Drobnjakom smo dogovorili da 200 miliona dinara dođe u Novi Pazar i da asfaltiramo započete puteve od ranije. Radnici AD “Novi Pazar –put” već rade prilazne ulice geronto centru, koje će ovih dana biti završene, kao i parterno uređenje oko geronto centra, čije otvaranje očekujemo uskoro. Uradiće se i desetak ulica u Novom Pazaru. Planiramo da se uradi kružni tok u blizini naselja Požega, koji povezuje zaobilaznicu sa postojećim putevima i više od 10 ulica će se asfaltirati tokom ovog meseca. Nadamo se da ćemo sve ostale ulice, koje smo planirali asfaltirati. Sve što ne stignemo ove građevinske sezone nastavićemo početkom proleća sledeće godine”, kazao je Mahmutović.

Mahmutović je naredne nedelje najavio dolazak ministarke Zorane Mihajlović i direktora JP”Srbija putevi” Zorana Drobnjaka u Novi Pazar, kada će biti dogovoreni konkretni projekti, na kojima će se raditi u narednom periodu.

“Novi Pazar će biti veliko gradilište, kao što je to i ranije bilo. Nastavićemo istim tempom. U toku sledeće nedelje očekujemo i dolazak ministra zdravlja u Novi Pazar. Kao što je i poznato, već duže vreme se trudimo u Novi Pazar dovedemo Zavod za javno zdravlje, koji će, kako se nadam, uskoro biti otvoren”, rekao je Mahmutović.

Mahmutović je rekao da je sa ministrom Vanjom Udovičićem dogovoreno da se uz pomoć Ministarstva sporta i omadine završi već započeti atletski stadion u Novom Pazaru.

On je dodao da je sa direktorom „Srbijavoda” razgovarao da korita reka Raške I Jošanice budu sanirana. Uz pomoć minsitra rudarstva i energetike Aleksandra Antića ranije je dogovoreno je da grejna sezona bude kvalitetna I uredna.

Mahmutović je u telefonskom razgovoru, nakon održanih sastanaka u Beogradu dodao da Vlada Republike Srbije i Novi Pazar imaju dobru saradnju, a od toga će najveću korist imati građani Novog Pazara.

Inače, gradonačelnik Mahmutović je prethodno boravio u Švedskoj u studijskoj poseti toj zemlji u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština, u čijem je Predsedništvu i Mahmutović. Tom prilikom održani su i sastanci sa predstavnicima te zemlje na kojima su razmenjena iskustva, a očekuje se i konkretna pomoć švedskih gradova Novom Pazaru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO