Mahmutović: Odakle Muhamedu Zukorliću novac ako prima platu 35.000 dinara

Novi Pazar – Gradonačelnik dr Mahmutović je podsetio da su dva kupca u utakmici za kupovinu Regionalne televizije. On je istakao da je na jednoj strani fizičko lice, Muhamed Zukorlić, brat Muamera Zukorlića, a sa druge strane konzorcijum koji čine renomirani privatnici zainteresovani da postanu vlasnici pomenute televizije.

Gradonačelnik je, prikazavši dokumet o primanju dečijeg dodatka za Muamera Zukorlića iz kojeg se vidi da su njegova mesečna primanja 35000 dinara i dokumet o krivičnoj prijavi zbog neplaćanja alimentacije u kojem je Muhamed Zukorlić podneo dokaz da prima 150 eura, postavio pitanje o poreklu novca.

Naime, zapitao se kako je moguće da ljudi sa tolikim primanjima učestvuju u kupovini televizije za koju je početna cena 90000 eura. Na ovoj konferenciji javno su upućena pitanja Muameru i Muhamedu Zukorliću o toku novca koji je prikupljen od zekjata, kao i od donacija iz dijaspore za izradu nekoliko objekta koji nikada nisu izrađeni.

Gradonačelnik je podsetio na nikada završene izgradnje kapije Pešteri, džamije kod bolničkog centra, pa Kulturnog centra u Petnjici za koje je Zukorlić prikupljao sredstva u inostranstvu. Osvrnuvši se na priče koje su plasirane u javnosti, gradonačelnik je prisutnim novinarima priložio dokument kojim se potvrđuje da je zgrada u kojoj je trenutno smeštena Reginalna televizija u vlasništvu grada.

Na ovoj konferenciji je podvučeno da se kupovinom televizije u posed dobijaju frenkfencija i oprema, ali i da se preuzimaju sve obaveze i potraživanja, kao i obaveza da trenutno zaposleni u Regionalnoj televiziji budu u radnom odnosu u naredne dve godine. Najavljeno je da će, bez obzira na to ko postane vlasnik Reginalne televizije, ona morati da napusti prostorije zgrade koja pripada gradu. Mahmutović je najavio da grad planira da u ovu zgradu premesti uprave javnih preduzeća i time oslobodi aktraktivne prostorije na pešačkoj zoni u kojoj se pomenute trenutno nalaze.

Gradonačelnik je obavestio prisutne da je zbog ranijih upada koji su pripadnici Zukorlićevog obezbeđenja vršili u zgradi „Uniproma“, Novopazarskoj banju i zgradi Musale, angažovano obezbeđenje koje će štiti gradsku imovinu u kojoj je trenutno smeštena Regionalna televizija.
Druga tema ove konferencije je treće smanjenje mesečne nadoknade imenovanim i postavljenim licima. Po ovom smanjenju će se obračunavati avgustovska zarada, a zarade pomenutih lica su smanjene u proseku za više od 10 odsto.

Na pitanje novinarke radio 100+, Amele Bajrović, koliko smanjenje se očekuje na mesečnom nivou, gradonačelnik je odgovorio da se samo smanjem plata u Gradskoj upravi očekuje ušteda od oko 1.300.000 dinara. Takođe, on je dodao da se očekuje i veća ušteda na nivou grada jer će se izvršiti usklađuvanje zarada i u javnim preduzećima.

Novinar „Sanapresa“, Hamza Škrijelj tražio je komentar gradonačelnika o informacijama da Denis Rastoder koji je optužen za proneveru novca Gradske uprave traži status svedoka saradnika kako bi otkrio sve umešane u aferu oko ovog krivičnog dela.

Gradonačelnik Meho Mahmutović kazao je da se raduje je gradu najviše u interesu da se otkriju svi umešani u ovaj slučaj dodavši pritom da je iz Gradske uprave I potekla inicijativa za rešavanje ovog slučaja, kao I da će se grad pridružiti krivičnom gonjenju, podneti Imovinsko-pravni zahtev i predložiti mere za zaštitu potraživanja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO