Mandic priveden iz kafane Kristal

Nakon što je izbio sukob sa demonstrantima, policija je oko 22.45 sati privela jednog od lidera Demokratskog fronta DF Andriju Mandića. CdM-u je nezvanično potvrđeno da se u tom trenutku nalazio u kafani “Kristal”.

image

On čeka saslušanje kod tužioca.

Policija je suzavcem i šok bombama oko 22.10 sati rastjerala demonstrante okupljene na protestu Demokrtaskog fronta DF ispred zgrade parlamenta, nakon što su poslanici tog političkog saveza zatražili ulazak u zgradu Skupštine i dolazak predsjdnika parlamenta Ranka Krivokapića.

Demonstranti su potisnuti sa prostora ispred parlamenta, a kako prenose mediji još traju sukobi sa policijom u nekom djelovima grada.

Inače, predsjednik Nove srpske demokratije i funkcioner DF-a Andrija Mandić istakao je da večeras stvar mora da se dovede do kraja.

“Pozivam SAJ i PJP da spakuju svoja vozila i idu u kasarnu. Ostali policajci da budu korektni i omoguće ono što treba da se desi”, kazao je Mandić.

On je zatražio od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da poslanici DF-a na glavna vrata uđu u Skupštinu i dovedu dijalog do kraja.

Međutim, do toga nije došlo. Neposredno nakon što je funkcioner DF-a Slaven Radunović rekao da je ostalo deset minuta do odgovora Ranka Kriovokapića i da posije toga nijesu odgovorni za ono što će se  dogoditi, demonstanti su napali policiju, koja je uzvratila na napad.

Bačeni su suzavci. Prema informacijama iz policije, nekoliko policajaca je povrijeđeno.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO