Marinković: SDA glasala za izjednačavanje Četnika i Partizana! VIDEO

Sadašnje zalaganje SDA Sandžaka protiv odluke o rehabilitaciji Draže Mihailovića je nedosledno jer su poslanici te stranke i 2006. i 2011. godine glasajući za zakone kakav je zakon o rehabilitaciji, te na taj način dajući legitimitet ovakvim odlukama, rekao je u telefonskoj izjavi za Regionalnu tv potpredsednik republičke Skupštine Vladimir Marinković.
Narodni poslanik Meho Omerović rekao je da su Ugljaninovi poslanici za zakon o izjednačavanju partizana I četnika glasali kako bi od tadašnjeg premijera Vosilava Koštunice dobili protiv uslugu- formiranje nove islamske zajednice.

Osuđujući odluku Višeg suda o rehabilitaciji Draže Mihajilovića, narodni poslanik Meho Omarović rekao je da poslanici SDP-a 2005.godine, kada je doneta odluka o izjednačavanju Partizana i četnika nisu podržali takav predlog Srpskog pokreta obnove, te da su, iznoseći argumente, tri dana pokušavali da spreče njegovo usvajanje. Za razliku od njih tadašnji poslanici SDA Sandžaka Esad Džeudžević I Bajram Omeragić zarad svojih inetersa glasali su za usvajanje takvog zakona, tvrdi Omerović

Potpredsednik Skupštine Vlada Marinković rekao je da su poslanici SDA Sandžaka glasajući za zakon o rehabilitaciji potvrdili svoju nedoslednost.

Skupština Srbije je pre deset godina usvojila Izmene zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica, kojim se izjednačavaju prava pripadnika četničkog i partizanskog pokreta

Za taj predlog Srpskog pokreta obnove glasalo je 176 poslanika, a protiv su bila 24 poslanika, među kojima I polsanici Sandžake demokartske partije. Uzdržana su bila četiri, a nije glasalo devet poslanika.

Kako su tada preneli mediji , protiv izjednjačavanja partizana i četnika glasali su samo poslanici Socijalističke partije Srbije i Sandžačke demokreatske partije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO