Mavrić: Dostavljena dokumentacija za privatizaciju RTVNP

Novi Pazar – Direktor Regionalne televizije Novi Pazar Denis Mavrić rekao je danas za Radio sto plus da je ovo javno preduzeće dostavilo Agenciji za privatizaciju svu neophodnu privatizacionu dokumentaciju koja je od njih tražena.

On je za radio Sto plus istakao da su ispoštovani svi rokovi i da je danas dostavljen i završni račun za 2014.godinu, koji je naknadno tražen.

„Sva tražena dokumentacija sukcesivno je dostavljena Agenciji za privatizaciju, onako kako je to od nas traženo, poštujući sve zakonske propise“, rekao je Mavrić.

On je dodao da mu nije poznato kakvu je odluku doneo grad Novi Pazar o modelu privatizacije ove televizije, ali da pretpostavlja da će to biti aukcijska prodaja.

„To znači da svako ko se pojavi i i uplati 10 odsto od početne cene ima apsolutno pravo da učestvuje na aukciji i da onaj ko ponudi više novca može da kupi svako preduzeće koje bude na prodaji“, objasnio je Mavrić našem radiju.

Agencija za privatizaciju uskoro će početi da objavljuje javne pozive za prodaju medija čiji su osnivači lokalne samouprave.

Lokalne samouprave su dužne da Agenciji za privatizaciju dostave odluku o modelu privatizacije medija čiji su osnivač, i privatizacionu dokumentaciju, što je uslov za objavljivanje javnih poziva za prodaju tih medija.

Do sada tu obavezu nisu ispunile sve lokalne samouprave koje su osnivači medija.

Ranije je Agencija za privatizaciju upozorila da zbog kašnjenja lokalnih samoprava u dostavljaju odluka i dokumentacije, mediji mogu doći u situaciju da ne budu privatizovani, što može značiti njihovo gašenje zbog nedostatka finansijskih sredstava za poslovanje.

izvor. Radio sto plus.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO