Međedoviću set protiv Kobolija

Teniser Srbije Hamad Međedović poražen je večeras od Italijana Flavija Kobolija u četiri seta (2:6, 3:6, 7:6(2), 3:6), u prvom kolu Rolan Garosa u Parizu.

Koboli je 53. igrač sveta, a Novopazarca rangiranog na 135. poziciji savladao je za dva časa i 59 minuta.

U prvom setu, koji je u središnici bio prekinut na nekoliko minuta zbog kiše, Koboli je držao servis, uz brejkove u trećem i petom gemu.

Italijan je u prvom i petom gemu drugog seta oduzeo servis Međedoviću, koji je uspeo delimično da uzvrati brejkom u šestom gemu i potom smanji na 3:4. Koboli je novim brejkom u devetom gemu stigao do ubedljivih 2:0.

Međedović je u devetom gemu trećeg perioda brejkovao rivala i pri vođstvu od 5:4 servirao za set, ali se Koboli odmah revanširao, pa se ušlo u taj-brejk. Međedović je taj deo igre lako rešio u svoju korist sa 7:2.

Italijanski teniser bio je mnogo sigurniji u četvrtom setu, kada je uzeo servis Međedoviću u trećem, petom i devetom, uz pretrpljen brejk u osmom gemu.

Koboli će u drugom kolu igrati sa 13. sa ATP i 13. nosiocem u Parizu Holgerom Runeom iz Danske, koji je za dva časa i 35 minuta sa 3:0 setovima (6:4, 6:4, 6:4) dobio 62. na svetu Britanca Danijela Evansa.

Nagradni fond za tenisere na Rolan Garosu iznosi 24.961.000 evra. Prvi nosilac i branilac titule na drugom gren slem turniru u sezoni je srpski teniser Novak Đoković.

M. Minić

The post Međedoviću set protiv Kobolija appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Međedoviću set protiv Kobolija appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO