Meksikanci izbacili Hrvate, Brazil prvi zahvaljujući Nejmaru

Poznata su prva dva para osminefinala Mundijala u Brazilu, domaćin će igrati protiv Čilea, dok će Meksiko za rivala imati prvoplasiranu ekipu iz grupe B Holandiju.
Brazil je savladao Kamerun sa 4:1 u Braziliji uz još jednu sjajnu partiju Nejmara koji je postigao još dva gola i tako izbio na čelo liste strelaca na Svetskom prvenstvu. Nejmar je doneo vođstvo Brazilu posle asistencije Luiza Gustava u 17. minutu, ali je samo devet minuta kasnije izjednačio Matip, pošto odbrana Brazila nije bila na nivou treći put u prvih pola časa igre.
Ipak, Brazil je zahvaljujući Nejmaru na pauzu otišao sa prednošću, asistent je ovoga puta bio Marselo. U drugom poluvremenu Fred je potvrdio pobedu domaće selekcije, a u finišu meča, u 84. minutu, gol je postigao i rezervista Fernandinjo.

Meksiku je trebao remi protiv Hrvatske kako bi obezbedio plasman u osminufinala, ali su izabranici Migela Erere uspeli da savladaju kockaste.
Sjajno je opet funkcionisala odbrana Meksika, a iskoristili su to što je Hrvatska u drugom poluvremenu morala da se otvori koliko toliko i na kraju su slavili sa ubedljivih 3:1!
Sva tri gola psotigli su u poslednjih 20 minuta meča, prvo je Rafa Merkez posle kornera matirao Pletikosu, da bi zatim golove dali i Kvardado i Ćićarito Ernandez.
Meksiko je na kraju ipak primio gol, strelac utešnog pogotka za hrvatsku bio je perišić posle asistencije Rakitića. U 90. minutu crveni karton posle oštrog prekršaja dobio je Rebić, pa su se Hrvati na neslavan način oprostili od Mundijala, a očekivali su mnogo…

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO