Migranti kod Đevđelije zašivaju usne iz protesta

Zbog odluke makedonskih vlasti da ne propušta ekonomske migrante, više muškaraca iz Irana, Kurdistana i Pakistana zašilo je sebi usta iglom i koncem, čime su poručili da ne odustaju od svojih namera da otputuju u neku od zemalja EU, javila je makedonska TV Telma.

Na makedonsko-grčkoj granici kod graničnog prelaza Bogorodica u blizini Đevdjelije i danas se sa grčke strane nalazi oko 1.000 migranata kojima makedonska policija ne dozvoljava ulazak u zemlju zato što ne dolaze sa ratom zahvaćenih područja.

izbeglice-re-8-

Makedonska televizija javlja da se više izbegličkih porodica, pretežno sa decom i ženama, vratilo u Atinu, ali da na granični prijelaz Bogorodica pristižu novi migranti. Mediji prenose da nema većih napetosti na graničnoj liniji kod Đevđelije, ali i da su migranti iz zemalja kojima se ne dozvoljava ulaz u Makedoniju duž granične linije podigli na desetine šatora.

Prvo Slovenija, a potom Makedonija, Srbija i Hrvatska odlučile su prošle nedelje da ne propuštaju ekonomske migrante dajući prenodst nima sa ratom zahvaćenih područja.

Kako su objavili makedonski mediji, tokom jučerašnjeg dana je u Makedoniju ušlo ukupno 5.797 migranata što je rekord tokom proteklih meseci, kada je preko emigranata dnevno ulazilo u Makedoniju iz Grčke.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO