Mihajlović: Obnovićemo 500 km pruga, vozovi će ići 160 km/h

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je Dan železničara i poručila da će umesto sporih kompozicija uskoro na 500 kilometara obnovljenih pruga saobraćati savremeni vozovi brzinom do 160 kilometara na sat.

Ona je poručila da će u narednih nekoliko godina Srbija imati više od 500 kilometara modernizovanih pruga, kojima će saobraćati 60 novih vozova.

Mihajlović je železničarima poručila i da je uverena da će već naredni rođendan dočekati moderniji, efikasniji, sa novim prugama i bržim vozovima.

“Umesto sporih železničkih kompozicija sastavljenih od lokomotive i jednog vagona imaćemo nove i savremene vozove koji će se brzinom od 120 do 160 kilometara na sat kretati rekonstruisanim i modernizovanim prugama”, rekla je minsitarka.

Železnica Srbije mora da ima tretman kakav zaslužuje, a ne da kao pre 131 godinu kada je rođena, vozovi i dalje idu 40 kilometara na sat, rekla je Mihajlović, na navedeno u saopštenju.

Prema njenim rečima, železnica mora da bude moderna i razvijena i da svi građani požele da putuju vozovima.

“Vlada Srbije je u proteklih godinu dana aktivirala sve projekte na železnici i nikada nećemo zaustaviti investicioni ciklus koji smo započeli”, obećala je ministarka železničarima.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO