Ministarka Mihajlović: “Gradićemo Pazar intenzivnije od svih prethodnika”

Novi Pazar – Veliko gradilište sačinjeno od nekoliko različitih lokacija na području grada Novog Pazara obišla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastukture i potpredsednica Srbijanske Vlade Zorana Mihajlović, koja je sastavši se sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem potvrdila da će Republika u ovaj kraj uložiti značajna sredstva kako bi grad infrastrukturno dodatno jačao I gradio se.

poseta_zorane_mihajlovic_15.10.2014_01

Ministarka je obišla nekoliko lokacija u centru grada, korita reka Jošanice I Raške, radove na rekonstrukciji više novopazarskih ulica kao I radove započete na izgradnji atletskog stadiona. Za ovaj projekat se aktuelna lokalna vlast zalagala godinama unazad,ali je konačno naišla na razumevanje I finansijsku podršku iz vrha države. Upravo je iz Vlade Srbije nedavno stigao signal da će u infrastrukturu Novog Pazara samo u prvoj fazi biti uloženo dve stotine miliona dinara. Gradiće se mostovi, produžetak Pešačke zone, preurediti preko 19 ulica, a sledeći veliki korak je izgradnja zaobilaznice. Ukratko, za period od nekoliko meseci biće urađeno više nego što su prethodne strukture gradile godinama I decenijama unazad.

poseta_zorane_mihajlovic_15.10.2014_02

Dobra volja Vlade da se završe započeti I započnu sasvim novi projekti je izuzetno ohrrabrujuća, ocenio je gradonačelnik Meho Mahmutović.

“Saradnja je intenzivna kako bi smo infrastrukturno grad podigli na odgovarajući nivo. Izgradnja atletskog stadiona samo je jedna od vrednih stvari na kojima sa resornim ministarstvima, EU Progresom I ostalima koji pružaju podršku predano radimo. Naši atletičari, evropske I svetske atletske sile ali I svi građani ovo zaslužuju”.

poseta_zorane_mihajlovic_15.10.2014_06

Novac je uvek I svuda u zemlji najveći problem, istakla je Mihajlovićeva, ali I naglasila da se u Novom Pazaru prosto mora raditi na mnogo stvari, jer su definisane kao izuzetni prioriteti.

“Imali smo odličan sastanak I dogovorili šta ćemo raditi vezano za saobraćaj I mnoge druge stvari. Novac ćemo trošiti racionalno , ali moraju da se srede ulice I mostovi I produžetak Pešačke zone u gradu, da se postojeći gradski projekat pregleda još jednom I ako treba dopuni. Kada govorimo o još kapitalnijim projektima pomenuću obilaznicu, koja nije zaboravljena već čeka postupak ekproprijacije, a na tome Vlada već intenzivno radi”, kazala je Mihajlovićeva, istakavši da Pauzar zaslužuje da iz dana u dan izgleda modernije I bolje.

poseta_zorane_mihajlovic_15.10.2014_07

Atletski stadion u Novom Pazaru gradiće se po etapama I kako je već rečeno, udruženim snagama više faktora , a uz koordinaciju lokalne samouprave. Procenjena vrednost samo ovog projekta, koji će uraditi Atletski savez Srbije, je osamdeset milinoa dinara, ne računajući pripremne radove.

Mihajlovićeva je istakla da je tokom prethodnih godina dolazila u Novi Pazar I da je zahvaljujući naporima gradske vlasti grad u odnosu na period od ranije vizuelno neprepoznatljiv u najpozitivnijem smislu, ted a takve napore I entuzijazam treba podržati I sa višeg nivoa vlasti.

poseta_zorane_mihajlovic_15.10.2014_14

Direktor “Puteva Srbije”, Zoran Drobnjak potkrepio je ove navode I obećao podršku I u pogledu radova na rekonstrukciji ulica koje vode do Gerontološkog centra.
“ Devetnaest saobraćajnica u naredna dva meseca, put od Novog Pazara do Sjenice I od Novog Pazara do Tutina kao I kompetan saobraćaj, ulazak u grad I izlazna trasa su ono o čemu smo se dogovorili”, kazao je Drobnjak, podsećajući da će sredstva biti obezbeđena sa različitih strana.

poseta_zorane_mihajlovic_15.10.2014_20

Dobra vest za Novi Pazar stigla je I od strane JVP “Srbija vode” I direktora Gorana Puzovića. Najavljena je sanacija dvadest tri oštećenja svih rečnih korita na području grada . Oštećenja su nastala usled prolećnih poplava ove I prošle godine. To, kada su u pitanju ulaganja međutim nije sve.

poseta_zorane_mihajlovic_15.10.2014_25

“Sledeće godine, najverovatnije sa Svetskom bankom radimo nastavak regulacije reke Raške od Carske ćuprije do Banjske reke. U međuvremenu sa lokalnom samoupravom radićemo na uzvodnom delu svih reka na ovom području, da bi građani na priobalnim lokacijama živeli bezbednije”.

Sandžakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO