Misija EU o stanju u BNV

Novi Pazar – Među mnogim temama izmedju gradonačelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića I šefa Političkog odeljenja delegacije Evopske unije u Srbiji Luka Bjankonija, bilo je reči o stanju ljudskih i manjinskih prava i zloupotrebi Nacionalnog saveta Bošnjaka , sa sedištem u Novom Pazaru.

Bjankoni je svoju misiju započeo upravo posetom gradu i susretom sa Mahmutovićem, a kako je istakao po sastanku, u fokusu misije je upravo situacija unutar bošnjačke zajednice. Današnji sastanak okarakterisan je kao konstruktivan, a predstavniku EU misije predočeni su i problemi, ali i modaliteti rešavanja tih problema. Po rečima prvog čoveka grada dr Meha Mahmutovića, Bjankoni je upoznat sa zloupotrebom Nacionalnog saveta u lične i političke svrhe, od strane Sulejmana Ugljanina.

„ Nacionalni savet Bošnjaka ne obavlja ulogu zbog koje je osnovan , i svi zakonom predvišeni segmenti BNV se zapravo zloupotrebljavaju. Činjenica je da su opozicioni članovi BNV isključeni iz zgrade i onemogućeno im je delovanje unutar objekta. Tu ustanovu treba da preuzmu stručnjaci, jer ne sme biti političko već savetodavno telo . želimo da predstavnici EU shvate ove podatke o zloupotrebi na pravi način“, rekao je Mahmutović ovim povodom.

Najveći nacionalni interes svih ljudi je, prema rečima gradonačelnika Mahmutovića da mogu da ostvaruju svoja osnovna ljudska prava, a da ta prava budu adekvatno predstavljena a ne politički ili na drugi način zloupotrebljena.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO