Modularni dizajn LG G5 telefona je otvoren za developere

518

LG G5 ipak nije prosečan telefon današnjice, već donosi veoma zanimljivu karakteristiku a to je modularni dizajn. Problem je što u trenutku objave telefona postoji svega nekoliko modula dostupnih. LG Hi-Fi Plus i LG CAM Plus su jedina dva Friends modula trenutno dostupna, ali to bi se moglo promeniti uskoro.

Na LG-evom godišnjem developer događaju, kompanija je najavila da je modularni dizajn G5 telefona dostupan developerima. Ovo znači da stvari idu napred, a da third-party developeri sada mogu da nauče kako da razviju softver i hardver koji će raditi sa LG-evim postojećim Friends modulima ali isto tako i da kreiraju nove module. Međutim, način na koji LG ostvaruje ovaj proces je pomalo čudan. Umesto da objavi HDK developerima, LG je na svom sajtu prilično jasan da se moduli mogu izrađivati samo zajedno sa kompanijom.

LG poručuje da je to zbog toga što moduli utiču na performanse smartfona i njegov dizajn. LG tvrdi da će razmotriti sve prijave i odrediti najbolje za razvijanje zajedno sa kompanijom.

Izvor: AndroidAuthority