MOŽE I SA ČETNICIMA! I „KRST I LUNA“ UDARILI NA MILA – VIDEO

Na demonstracijama opozicije protiv režima Mila Đukanovića u Podgorici pojavili su se i predstavnici Muamera Zukorlića, i to Almir Muratović, predsednik BDZ-a Petnjica sa sandžačkim barjakom u ruci, koji se viorio zajedno sa veliko-srpskim, bolje reći četničkim koloritom na pomenutom skupu. Uz barjak se uzvikivalo „srpski četnici, srpski četnici“!

VIDEO AGENCIJE TANJUG

Zukorlić se poodavno meša u unutrašnje stvari Crne Gore i preko svojih eksponenata u ovoj državi, nastoji uticati na rušenje vlasti. On je veoma nezadovoljan odnosom Đukanovića, odnosno crnogorske vlasti prema njemu lično, posebno policije, koja je pre nekoliko meseci na graničnom prelazu zaustavila Zukorlića i njegovu pratnju, pa su se oni vratili, ne želeći da prikažu šta sve od „arsenala“ imaju pri sebi. Netrpeljivost Zukorlića prema vlastima Crne Gore ogleda se u njegovoj nemoći da ovlada Islamskom zajednicom ove države i njenim resursima, kojima prilično samouvereno i vešto rukovodi reis Rifat Fejzić, uživajući i podršku Đukanovića, pa sve to zajedno frustrira Zukorlića koji ne preza od toga da pošalje demonstrante u Podgoricu, da zajedno sa ostalima uzvikuju četničke parole veličajući Srbiju i srpske nacionaliste, dajući tako podršku rušenju Đukanovića.

Svi Sandžaklije znaju da i na pomisao iznošenja barjaka Sandžaka u Crnoj Gori, posebno u Podgorici, može doći do incidenta, te da bi se našao neko da burno reaguje, a možda i „krvavo“ , međutim kada je u pitanju Zukorlić onda se taj barjak u ljubavi sa četniučkim obeležijima, nesmetano viori u glavnom gradu „Đetića“, što ukazuje na spregu Zukorlića sa organizatorima protesta u cilju rušenja Mila Đukanovića, te saradnju sa centrima moći u Srbiji koji su zainteresirani da konačno smire poslednjeg balkanskog „kneza“.

Zukorlić je po sličnom scenariju razjedinjenja muslimana u srbijanskom delu Sandžaka pokušao razjediniti muslimane u Crnoj Gori, posebno njenom severnom delu, izazivajući sukobe po džamijama, a preko njemu lojalnih pojedinaca koji žele srušiti reisa Fejzića. U tu svrhu je Zukorlić u Crnoj Gori organizirao i Bošnjačku kulturnu zajednicu a zatim i političku partiju BDZ kojom rukovodi Hazbija Kalač, miran i pasivan čovek, poštovan u Rožajama, ali bez volje i žara da udari žešće na one koje bi želeo Zukorlić po svaku cenu da obori sa pijadestala moći, posebno u IZ-i Crne Gore.

Nakon reizbora, pre neki mesec dana, reis Fejzić je učvrstio svoju poziciju i odmah proterao Zukorlićevu medresu iz zgrade islamske zajenice u Rožajama, te nastavio u medijskim nastupima da naziva Zukorlića i njemu bliske ljude radikalnim ekstremistima i bliskim sardnicima terorističkih grupacija, što je dodatno razbesnelo „dugačku bradu“ pa je ekspresno na demonstacije u Podgorici poslao svoje ljude, sa sve barjakom, da zajedno sa veliko-srpskim nacionalistima ruše Mila i njegovu vlast.

Ličnu netrpeljivost prema Fejziću a, zbog podrške njemu i prema Đukoanoviću, Zukorlić nastoji prikazati kao borbu za ugrožena prava Bošnjaka muslimana u Crnoj Gori, te na takav način pokupiti simpatije vernika, koji mu, znajući kako je uništio jedinstvo muslimana u Srbiji, u malom broju pružaju podršku. Tako je, izvesni Almir Muratović, na izborima za BNV u Crnoj Gori, za predsednika saveta dobio samo 4 glasa dok je drugi kandidat, Osman Nurković dobio 20 glasova.

Zukorlić u ostvarivanju svoga nauma sarađuje sa svakim i ne smetaju mu ni četnici, ni partizani, ni desni ni levi, ni đavo ni anđeo, samo da ostvari svoj uticaj i raširi svoj „sultanat“. Koliko će u tome biti uspešan, videćemo. Možda njemu pođe za rukom ono što nije nikome do sada, da „lunu i krst“ ujedini pod isti barjak!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO