Mrvićeva predložena – rasprava odložena!

Novi Pazar – Vlada Srbije predložila je sudiju Osnovnog suda u Novom Pazaru Milenu Mrvić za novog Višeg javnog tužioca u ovom gradu i ukoliko Skupština Srbije prihvati taj predlog ona će na funkciju stupiti početkom 2016. godine, saznaje radio Sto plus.

Skupštinski odbor za pravosuđe prihvatio je njenu kandidaturu, ali je sednica republičkog parlamenta na kojoj će se raspravljati o imenovanju novih tužilaca odložena za sledeću nedelju.

Milena Mrvić je bila među troje kandidata, od osam ukupno, sa najviše bodova (69) osvojenih prilikom ocenjivanja stručne komisije Državnog veća tužilaca (DVT).

Osim nje, po 69 bodova, imali su i zamenik Osnovnog javnog tužioca Radanko Lojanica i sadašnji Viši javni tužilac Stanislav Dukić koji je na toj funkciji od početka 2010. godine.

On je nedavno izabran za člana DVT, a taj mandat mu počinje u aprilu.

Novi Pazar će od 1. januara dobiti i novog Osnovnog javnog tužioca, ali još uvek nije poznato ko bi to mogao biti.

Na izbor se javilo pet kandidata, ali DVT nije Vladi prosledilo konačnu rang listu za tu funkciju.

Ukoliko Osnovni javni tužilac ne bude izabran u redovnoj proceduri, predsednica DVT Zagorka Dolovac će imenovati vršioca dužnosti.

Izbori za tužioce u Novom Pazaru protekli su uz proteste bošnjačkih stranaka, a lokalni parlament je na poslednjoj sednici usvojio odluku o upućivanju protestnog pisma DVT, Vladi i Skupštini Srbije zbog kršenja Ustavom garantovanih prava Bošnjaka u tom procesu.

Pismo je prosleđeno danas, a potpisali su ga predstavnici Sandžačke demokratske partije, Sandžačke narodne partije, Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i Stranke demokratske akcije Sandžaka.

radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO