Muamer Hukić večeras protiv Kšištofa Glovackog u Nju Džerziju brani titulu svjetskog šampiona

Svijet – “Iskreno da vam kažem nisam ga specijalno ‘studirao’ samo znam da onaj koji dođe na mjesto glavnog izazivača mora da je nešto posebno, da nije ‘slab čovjek’ i mora da je jak bokser. Ja da bi zadržao svoju titulu moram da se borim sa njime i da ga prebijem, kao što ću, ako Bog da, uraditi u petak veče”, izjavio je Hukić
Njemački bokser porijeklom iz Sjenice, Marko Huk (Moamer Hukić 38-2-1, 26 nokauta), večeras će se u Nju Džerziju boriti protiv Kšištofa Glovackog iz Poljske (24-0, 15 nokauta).
Hukić, koji očekuje podršku navijača sa naših prostora, četrnaesti put će imati priliku da brani titulu svjetskog šampiona u WBO kruzervejt kategoriji. Poljak će takođe imati veliku podršku sa tribina. “U Njemačkoj, gdje god sam boksovao, osjećao sam se kao na našem teferiču, ili kao na nekoj našoj dobroj svadbi.
Jer gdje god da se okrenem čuo bi naš narod kako me bodri, navija… To za borca u ringu znači puno, ali znam da i za naš narod znači puno kada im borac uzvrati pobjedom.
Zbog toga bi mi bilo mnogo drago da dođe naša raja da me podrži dok sam u ringu. Znam da ima dosta našeg naroda u Njujorku i Njudžerziju, i da su u velikim obavezama, ali ih pozivam da dođu da me bodre i da zajedno slavimo pobjedu. Moram naglasiti, kada se borim u ringu ne borim se samo za sebe, nego za sve Bošnjake ma odakle dolazili, a posebno za moje Sandžaklije da vide da imaju svog Sandžakliju – šampiona svijeta”, kazao je Hukić za portal bosnjaci.
Hukić se za ovaj meč pripremao u Las Vegasu, gdje je imao dosta sparing partnera, i to uglavnom ljevaka, baš kao i što je njegov večerašnji protivnik. .
“Iskreno da vam kažem nisam ga specijalno ‘studirao’ samo znam da onaj koji dođe na mjesto glavnog izazivača mora da je nešto posebno, da nije ‘slab čovjek’ i mora da je jak bokser. Ja da bi zadržao svoju titulu moram da se borim sa njime i da ga prebijem, kao što ću, ako Bog da, uraditi u petak veče”, izjavio je Hukić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO