MUAMER ZUKORLIĆ KONAČNO OKAČIO DŽUBE O KLIN! POTVRDJENO PISANJE SANDŽAKHABERA!

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović upriličio je danas sastanak s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftijom dr. Mevludom ef. Dudićem i muftijom sandžačkim Muamerom ef. Zukorlićem na temu stanja Islamske zajednice u Sandžaku, a u povodu kandidature Muamera Zukorlića na predstojećim općim izborima u Srbiji.

Nakon iscrpne analize postignuta je puna saglasnost oko normativnog tumačenja u vezi s ovim pitanjem, navodi se u saopćenju Islamske zajednice u BiH.

Ovo saopćenje u praksi znači da je, po svemu sudeći, Muamer ef. Zukorlić završio karijeru muftije. Još uvijek se ne zna da li će ostati u Islamskoj zajednici.
Muamer Zukorlić je izabrao politiku, to je sam priznao na gostovanjuna Bosanskoj televiziji TV1.
Bivši muftija kazao je da je pojasnio Kavazoviću svoje razloge za kandidaturu i da ce će baviti aktivno poltikom.
Zukorlić je kazao da planira da udje u Vladu a u intervjuu je hvalio i Aleksandra Vučića čoveka čiji je Ljajić prvi koalicioni partner. On je kazao da je Ugljanin propustio priliku koju je dobio 90-ih godina.

Nakon što je dugi niz godina vodio muftijstvo sandžačko i ostvario rezultate u oblasti razvoja institucije IZ-e, ali se i enormno obogatio na njen račun Muamer Zukorlić bi na mesto ministra.
Njegovo bogatstvo se meri milionima eura u nekretninama, kućama, vilama, stanovima, livadama, automobilima i lokalima, te višemilionskim sumam u kešu. 
Ostaće upamćen i po ženidbi sa tri žene, te aroganciji, drskosti, sukobima u IZ-i, podeli iste, kao i ulasku u politiku izravno sa ahmedijom i džubim kao kandidat na predsedničkim izborima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO